Els hotels de l'àrea metropolitana de Barcelona han registrat un any més un increment de les reserves coincidint amb una nova edició del Mobile World Congress, que se celebra a la capital catalana del 2 al 5 de març. Segons el Gremi d'Hotels de Barcelona, els hotels de la ciutat comtal registraran plena ocupació els dies 3 i 4 de març, les dues jornades centrals de l'esdeveniment, mentre que l'ocupació rondarà el 95% els dies 2 i 5. Els apartaments turístics de Barcelona també han vist com ha crescut notablement la demanda d'allotjament durant el congrés i han previst una ocupació propera al 90%, segons les dades de Barcelona l'Associació d'Apartaments Turístics de Barcelona (APARTUR).

Coincidint amb el MWC, els més de 7.000 adherits a APARTUR oferiran connexió Wi-Fi gratuïta a tots els seus hostes. "APARTUR veu en el MWC una oportunitat per millorar els serveis que els apartaments posen a disposició dels turistes i que suposen un element diferenciador davant de molt hotels, que cobren per aquest servei", ha informat en declaracions a l'ACN el president de la patronal, Enrique Alcántara.

Altres empreses d'intermediació d'allotjaments turístics -com Airbnb- també han llençat campanyes per atreure els visitants del MWC i del 4YFN, un esdeveniment paral·lel dedicat als emprenedors de la tecnologia mòbil. Amb el lema 'Enterpreneur host Enterpreneur', Airbnb fomentarà que empresaris residents a la capital catalana allotgin altres emprenedors del sector de la tecnologia mòbil que assisteixin al congrés.

Tanmateix, els 90.000 assistents que es preveu que visitin el MWC 2015 superaran l'oferta d'allotjaments hotelers i turístics de Barcelona. Com cada any, les poblacions properes a la capital catalana registraran un creixement de la demanda d'allotjament coincidint amb la celebració del Mobile World Congress.

Alta ocupació a l'àrea metropolitana

És el cas dels hotels del Maresme, que preveuen una ocupació mitjana d'entre el 70% i el 80% durant els quatre dies del MWC. Segons la responsable del Gremi d'hostaleria i turisme de Mataró i el Maresme, Núria Villagrassa, els allotjaments hotelers del Maresme es troben "molt plens" durant la celebració de certàmens com el MWC o el Gran Premi de Fòrmula 1 de Montmeló, especialment entre la capital catalana i Calella.

El mateix cas es dóna en altres punts de l'àrea metropolitana de Barcelona, com als hotels del Vallès Oriental, que registraran una ocupació del XX% durant els quatre dies del MWC, segons les dades Gremi d'Hoteleria d'aquesta comarca.

Igualment, els hotels de ciutats com Sitges registraran una ocupació mitjana del XX%, tal com ha afirmat el president del Gremi d'Hostaleria de Sitges, Joan Anton Matas. Per la seva banda, els hotels de la comarca del Baix Llobregat també ha notat un augment de les reserves hoteleres, fins arribar a un XX% d'ocupació.