El final de la tarifa de dades és el moment que temen totes les persones que naveguen a internet amb el seu mòbil. Malgrat que les ofertes de les companyies inclouen cada vegada un volum de dades més gran, el consum acaba sobrepassant moltes vegades els límits del contracte. I això té dues conseqüències. O s'alenteix la velocitat de la connexió fins a límits que semblen exasperants o, en algunes companyies, suposa un cost extra per la nostra butxaca.

Per això, controlar el consum de dades és fonamental. Una sèrie de trucs i consells ens ajudaran a aprofitar al màxim la nostra tarifa fins a l'últim dia:

Actualitzar només amb wifi

Tant Android com iOS 7 actualitzen les seves aplicacions automàticament, si així ho vam triar. Això pot arribar a consumir moltes dades de la nostra tarifa, ja que hi ha apps que tenen versions noves cada setmana. Dins de Google Play podem seleccionar que només s'actualitzin quan ens connectem a una xarxa wifi. El mateix passa amb iTunes i l'App Store. Al final del mes ho agrairàs.

Desactivar la reproducció automàtica en els vídeos

Facebook, una de les aplicacions més utilitzades pels usuaris de telèfons mòbils, reprodueix vídeos de forma automàtica per defecte, cosa que pot sortir-nos car si no ho desactivem. Això pot aplicar-se a altres aplicacions o pàgines web.

Controlar les descàrregues de WhatsApp

Hi ha experts en enviar fotografies, memes i vídeos per WhatsApp fins arribar a cansar. Si tenim el telèfon configurat perquè aquests enviaments es descarreguin automàticament estem perdent moltes dades sense haver decidit si volem realitzar-les. Els vídeos, millor baixar-los amb una connexió wifi. En WhatsApp i en altres aplicacions similars és recomanable també controlar les notificacions 'push'. Una sola notificació consumeix molt poques dades, però al llarg del dia ens poden arribar centenars.

Configura bé i tanca les aplicacions

Algunes de les nostres apps estan constantment utilitzant dades del telèfon mòbil ja que s'actualitzen constantment. És el cas de les aplicacions de meteorologia o borsa. A més de configurar correctament la forma en què descarreguen dades, cal tancar-les correctament després de fer-les servir. A vegades ens despistem i ens adonem que tenim obertes un munt d'eines que no estem utilitzant. Malgrat estar en segon pla, consumeixen tant bateria com dades. L'ideal és de tant en tant fer una neteja i tancar tot el que no estiguem fent servir.

Conrolar l'ús del 'núvol'

Un dels grans invents dels últims anys és l'emmagatzematge de dades al 'núvol'. Però pot ser perjudicial si cada vegada que fem una fotografia o descarreguem un arxiu el telèfon l'envia al nostre servidor de Dropbox o similars. Com els anteriors consells, el millor és que només ho faci quan es connecti a una wifi.