El sistema operatiu multiplataforma de Microsoft, Windows 10, estarà disponible com a actualització gratuïta per a PC i tauletes des del proper 29 de juliol.

L'actualització gratuïta a Windows 10 es pot reservar des de l'1 de juny, segons ha explicat el vicepresident executiu de Sistemes Operatius de Microsoft, Terry Myerson, al bloc oficial de Windows. El procés de reserva, com ha explicat Myerson, es pot arrencar a través d'una icona que apareix a la part inferior de la pantalla

El nou sistema operatiu integrarà l'assistent de Microsoft, Cortana, i introduirà un nou navegador, Microsoft Edge. Comptarà també amb el paquet de 'softwares' d'ofimàtica Office 2016 i noves aplicacions compatibles entre les diferents plataformes i dispositius de la companyia.

Windows 10 ha estat concebut com un sistema operatiu multiplataforma per als dispositius de Microsoft. Primer estarà disponible en PC i 'tablets', i posteriorment s'espera que arribi als 'smarphones' i Xbox.

També funcionarà en les ulleres de realitat augmentada HoloLens i serà compatible amb Brillantor, l'ecosistema de Microsoft per l'Internet de les Coses.