23 de desembre de 2015
23.12.2015

Les millors aplicacions del 2015, segons Apple i Google

Periscope, una app per retransmetre en 'streaming', i Colorfy, un programa de pintura, les més destacades

26.12.2015 | 12:55
Les millors aplicacions del 2015, segons Apple i Google

Des de fa ja diversos anys la multinacional Apple publica a l'Apple Store una secció en la que recopila les millors apps per als diferents dispositius.

La millor aplicació per Apple i els seus iPhone en aquest 2015 ha estat Periscope. Aquesta aplicació, una de les més populars del moment a nivell internacional, és capaç de retransmetre vídeos en temps real a través de Twitter. Aquí a Espanya no només la utilitzen els famosos. Antena 3 Notícies es va convertir, fa poc, en els primers serveis informatius en retransmetre a través de l'app.

En segon lloc, com a finalista de les apps per als telèfons mòbils, ha quedat l'editor de fotografies i imatges anomenat Enlight. Apple també destaca Workflow (automàtics de processos per a dispositius iOS), Instagram, Hopper (predictor de preus de bitllets aeris), Darkroom (editor de fotografia) i Lark (entrenador personal).

La Fàbrica de Robots ha estat qualificada com la millor aplicació per a les tablets iPad. És un programa dirigit a nens que els permet crear i personalitzar robots. I en aquesta categoria la finalista ha estat Liquid Text, un lector i editor de PDFs, documents de Word i presentacions per a Power Point.

Lara Croft GO és el joc de l'any, digne successor de Hitman GO amb la seva genial proposta i ambientat, aquest cop, en el món de la inquieta aventurera. Per la seva banda, The Mesh, el que ha estat finalista, és una nova volta de rosca a coses com els sudokus en què cal aconseguir la màxima puntuació amb els números a cada ronda.

En el rànquing publicat per Apple, també hi ha lloc per a la música. Alejandro Sanz ha estat l'escollit com a millor artista i "El perdó" de Nicky Minaj com a millor cançó de l'any. Al cinema, a més de Inside Out, Apple ha triat a Alejandro Iñárritu com a millor director pel film Birdman.

Google

Per la seva banda, Google, responsable del llançament i desenvolupament del sistema operatiu d'Android, també ha fet un llistat de les millors aplicacions del 2015.

En ell destaca, en primer lloc, Colorfy, a la qual Google qualifica com "la millor aplicació gratis de llibre per pintar per a adults en Android", encara que també està disponible en iOS. I és que els dibuixos antiestrès per pintar, ja sigui al mòbil o en llibres amb mandales, estan a l'ordre del dia.

Jet, que figura en el segon lloc de la llista de Google Play, és una aplicació de compres que sorgeix com a competència a Amazon ja que Google defineix com "una plataforma per a compres intel·ligent que troba forma de convertir els costos integrats en oportunitats per estalviar diners ".

Altres de les 'apps' seleccionades pel cercador són: Khan Academy (educació). Flipagram (presentacions amb fotos, vídeo i música), Adobe Photoshop Lightroom (editor de fotografia), B & H Photo Video Pro Audio (audiovisuals) i Ginger Keyboard Emoji (teclat).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema