El proper buc insígnia de Samsung, que previsiblement s'anomenarà Galaxy S7, promet venir carregat de novetats. De moment, no hi ha hagut cap anunci oficial sobre aquest tema, però ja han estat moltes les filtracions que s'han produït sobre el futur model.

Entre els rumors hi ha la possibilitat que es comercialitzin dues versions, un nou sensor de càmera, la incorporació de suport microSD o la integració del xip més potent del mercat, l'Exynos 8890.

Segons les filtracions publicades, el Galaxy S7 tindrà dues versions. Fins a aquí, res del que ens podem sorprendre, perquè la companyia continuaria amb la seva estratègia de mercat d'oferir el terminal en dues grandàries. El que sí que ens crida més l'atenció és la possibilitat que el telèfon més gran, per primera vegada, arribi a les 6 polzades.

GMSArena ha tingut accés a unes imatges digitals en 3D d'un suposat model del Samsung Galaxy S7 i del S7 Plus. Els 'renders' correspondrien a les carcasses per a aquests mòbils, fabricades per ITSkins.

Aquestes imatges no només confirmarien l'existència de dues grandàries diferents del telèfon, sinó que també aportarien els detalls de les seves dimensions. El model més petit, el Galaxy S7, tindria la mateixa grandària que el S6, és a dir, mantindria les 5,1 polzades (143,37 x 70,8 x 6,94 mil·límetres). Mentre que el suposat S7 Plus superaria els actuals Galaxy Note 5 i Galaxy S6 Edge + i arribaria fins a les 6 polzades (163,32 x 82,01 x 7,82 mil·límetres). Una altra possibilitat és que es quedi en les 5,7 polzades, com també s'ha apuntat.

El processador més potent

Segons la xarxa social xinesa Weibo, els dos models del S7 integrarien processadors diferents. Un dels terminals vindria amb el Snapdragon 820 de Qualcomm (quatre nuclis a 2,2 GHz), optimitzat de forma exclusiva per Samsung.

L'altre arribaria amb l'Exynos 8890 (vuit nuclis a 2,4 GHz). El xip fabricat per la pròpia companyia sud-coreana és el més potent del mercat i el que aconsegueix la puntuació més alta en els test de rendiment.

Samsung assegura que el seu nou processador ve amb una millora del 30% pel que fa a rendiment i d'un 10% en estalvi d'energia respecte l'Exynos 7 Octa.

Amb un processador gràfic Mali-T880, el Galaxy S7 també seria capaç de suportar una resolució de pantalla de 4K.

Pantalla amb Clear Force

En relació a la pantalla del telèfon, a més de la grandària del que ja hem parlat, també és necessari destacar altres rumors que s'han filtrat.

Algunes fonts com Weibo indiquen que podria incorporar una nova tecnologia de pressió, coneguda com Clear Force, que oferiria, fins i tot, una experiència més rica que el 3D Touch d'Apple.

I, d'acord amb la informació del mitjà vietnamita SamsungViet, una de les dues versions del S7 podria venir amb pantalla corba, però únicament d'una banda, com ja vam veure en el Samsung Galaxy Note Edge.

Càmera amb sensor BRITECELL

Sobre els megapíxels de la càmera principal del futur Galaxy S7 existeixen tot tipus de rumors. Alguns apunten als 12 megapíxels, uns altres als 16 megapíxels i n'hi ha, fins i tot, que parlen del salt als 20 megapíxels en la càmera principal. La càmera davantera podria arribar amb 8 megapíxels.

Novetats també quant al sensor. Incorporaria un de nou, conegut com BRITECELL, que millora el rendiment de la càmera en condicions de poca llum i utilitza exposició múltiple i detecció de fase per a un enfocament més precís i ràpid.

En la combinació RGB (combinació de blava, vermell i verd) es canvia el píxel verd per un blanc, passant d'una matriu RGB a RWB, de manera que permet captar més llum i aconseguir imatges amb major il·luminació.

No obstant això, uns altres aposten per que el S7 integrarà el sensor del Xperia Z5, l'IMX300. L'últim vaixell almirall de Sony té una de les millors càmeres del mercat, raó per la qual Samsung s'hauria fixat en ell.

El sensor de Sony té fins a 25 megapíxeles i un sistema d'autofocus híbrid de 192 punts, la qual cosa permet al 'smartphone' tenir un temps d'enfocament de 0,03 segons, una quantitat pràcticament inapreciable quan es pren una fotografia.

Encara que hi ha informacions que eleven fins als 6GB la capacitat de memòria RAM amb la qual podria arribar el proper producte estrella Samsung, la majoria són més prudents i es queden en els 4GB de RAM.

Pel que fa a l'emmagatzematge intern, la principal novetat seria la incorporació en un lateral del dispositiu d'una ranura microSD, amb la qual les versions de 32 GB i 64 GB del Samsung Galaxy S7 podrien ampliar-se a 128 GB.

També tindria un port USB Tipus C i una bateria de major capacitat que el S6 (2.550 mAh). El seu germà de la sèrie A, el Galaxy A7, que també arribarà al mercat el 2016, integrarà una bateria de 3.300 mAh amb suport de càrrega ràpida -el que podria donar-nos una pista-. Aquests nous terminals de la gamma S executarien Android 6.0 Marshmallow.

A més, Samsung també podria comercialitzar -per separat- un teclat físic per al S7, com ja va fer amb el Galaxy S6 Edge+, un Keyboard Cover que s'assembla a les Blackberry.

Disseny similar al Galaxy S6

Els últims rumors sobre el disseny del S7 apunten al fet que portarà poques diferències pel que fa als últims models de la sèrie, els S6. Una de les principals novetats, com ja hem assenyalat, podria estar en la pantalla corba -solament en un costat- d'un dels models i en la incorporació de la ranura microSD en un lateral. El botó d'inici també podria modificar-se lleugerament i tornar-se més rectangular.

La companyia estaria convençuda a estalviar en disseny per així dedicar més diners al desenvolupament d'altres aspectes del telèfon que ho facin més competitiu.

Segons ha publicat The Korea Times, citant fonts de Samsung, el nou terminal insígnia de la companyia inclourà alguns retocs de disseny, però se centrarà, sobretot, en la qualitat de la imatge, en el rendiment i en noves característiques.

Samsung segueix així la línia d'altres competidors directes com Apple o Sony, que tampoc han modificat notablement el disseny dels seus nous telèfons.

Presentació en el MWC de Barcelona

Segons la majoria de mitjans especialitzats, Samsung repetirà estratègia i serà al Congrés Mundial de Mòbils (MWC, per les seves sigles en anglès), que se celebra a Barcelona a final de febrer de 2016, quan presenti mundialment el seu Galaxy S7.

No obstant això, altres fonts assenyalen el 19 de gener, com a possible data de presentació. En tot cas, tots interpreten que serà a l'inici de l'any, amb una forquilla entre gener i març, quan es faci oficial aquest terminal.

Ja queda menys per saber quant de cert hi ha en totes aquestes informacions que no paren de sortir a comptagotes.