El Mobile World Congress no només és un esdeveniment relacionat amb la telefonia mòbil. També hi ha espai per a l'anomenat 'Internet de les Coses'. I aquí juga un paper important l'automòbil. Els cotxes autònoms i connectats seran altres de les estrelles del MWC 2016, un certamen que els fabricants automobilístics tenen també a la seva agenda.

S'espera que el president i conseller delegat de Ford, Mark Fields, presenti en persona un nou model d'automòbil al MWC. No es coneixen detalls de les característiques de l'automòbil, però les expectatives estan posades en la presentació d'un vehicle amb múltiples connexions i que permeti gaudir d'una nova experiència d'usuari mitjançant aplicacions mòbils que facilitin la conducció.

Els últims avenços de Ford, en estreta col·laboració amb Amazon, són els d'aconseguir un cotxe que estigui connectat de manera total amb la llar. Això s'aconseguiria mitjançant una centraleta des de la qual es controlaria l'obertura de portes del garatge. Fins i tot es podrien programar els electrodomèstics des del mateix automòbil.

El cotxe autoconduït és la finalitat última de totes aquestes tecnologies. Els fabricants treballen amb el desig d'aconseguir un mecanisme d'assistència personal que serveixi per arrencar, obrir o tancar el cotxe des del telèfon mòbil. I no només això. Les aplicacions aspiren que la conducció autònoma detecti, per exemple, la pressió dels pneumàtics, el nivell d'oli i la relació distància-temps entre diferents punts.

En l'últim congrés d'electrònica celebrat a Las Vegas, Ford va comunicar que anava a triplicar el nombre de cotxes que circulen sense conductor per Estats Units. A Europa, aquesta tecnologia no està tan desenvolupada, encara que firmes franceses com Citroën també experimenten amb ella.

Un altre dels noms propis del MWC serà el de Lewis Hamilton. El campió del món de Fórmula 1 prendrà part al costat de directius de Mercedes en una conferència sobre la tecnologia aplicada al món de la conducció.