El Tribunal Suprem no considera que el cercador Google Spain S.L. sigui el responsabe del tractament de les dades personals que difon, en una sentència en la que dica que les queixes en defensa del dret a l'oblit contra el cercador s'han de presentar davant Google, però a la seva empresa matriu als Estats Units, Google Inc.

La decisió del Suprem anul·la les decisions de l'Agència espanyola de Protecció de Dades i de l'Audiència Nacional, que van fer responsable a Google Spain S.L. de la difusió al motor de recerca de dades personals.

L'obligaven a excloure informacions relatives als reclamants i impedir la seva captació en el motor de cerca. Per contra, l'alt tribunal li dóna la raó a Google Spain, que va recórrer contra aquestes decisions, i l'exonera de responsabilitat.

Google Spain S.L. no realitza cap activitat de les que caracteritzen el tractament de dades personals, sinó que ho fa Google Inc., a qui correspon en exclusiva la determinació dels fins, les condicions i els mitjans de tractament, diu el Suprem.