Snapchat s'ha convertit en un dels últims fenòmens socials. En els últims mesos les notícies sobre aquesta xarxa social, que causa furor entre els més joves, no han parat d'aparèixer als mitjans gràcies a les constants actualitzacions dels seus filtres i actualitzacions.

Ara fa tres anys Facebook va intentar comprar Snapchat per 3.000 milions de dòlars, sense èxit. En l'actualitat l'empresa val més de 16.000 milions de dòlars, i segueix guanyant adeptes.

Però, què és Snapchat?

Snapchat és una de les aplicacions més ràpides que existeixen per fer fotos i compartir-les amb el telèfon mòbil. Fins aquí no presenta gaires diferències amb la resta de xarxes socials. No obstant això, el que fa especial Snapchat és que aquestes imatges s'esborren després que l'altre usuari les hagi rebut.

Actualment, els joves utilitzen Snapchat per retratar aspectes de la seva vida quotidiana que són prou irrellevants per poder desaparèixer al cap de poc temps. Com que aquestes imatges s'esborren després de veure-les, a Snapchat no hi ha la cerca de la perfecció que hi ha en altres xarxes socials com ara Instagram.

Si Snapchat triomfa entre els més joves és per aquesta possibilitat de compartir detalls imperfectes del dia a dia amb la seguretat que no quedaran a la vista pública en una xarxa social.

Però Snapchat també ha passat a ser una de les aplicacions preferides pels usuaris per practicar ´sexting´. No ens enganyem, amb una aplicació que permet enviar fotos a qui vulguis i esborrar-les segons després de rebre-les era inevitable que es convertís en una ´app´ per enviar fotos i missatges pujats de to.

Encara que aquest no és l'únic ús de Snapchat, sí que crida l'atenció ja que la majoria dels seus usuaris es troben en edats compreses entre els 13 i els 23 anys.

Com funciona Snapchat?

Snapchat funciona a grans trets com qualsevol aplicació de missatgeria instantània. L'aplicació permet afegir contactes i enviar-los missatges de forma individual o en grans grups. La diferència, com hem vist, és que pots seleccionar el temps que el receptor podrà veure aquest missatge.

Per utilitzar Snapchat només has de fer una foto, editar-la si et ve de gust (amb text, filtres o dibuixos) i enviar-la a qui vulguis especificant el temps que el receptor podrà veure-la abans que es destrueixi (entre 1 i 10 segons).

A l'usuari de Snapchat a qui enviïs la foto se li notificarà que té un missatge que només podrà veure pressionant sobre ell el temps especificat per la persona que l'hi envia. Si deixa de pressionar el missatge, deixarà de veure'l. D'aquesta manera es fa pràcticament impossible que l'usuari pugui fer una captura de pantalla de la foto des del seu mòbil.