Per culpa de l'evolució i el desenvolupament tecnològic, comprar per Internet s'ha convertit en un exercici més que habitual entre els ciutadans. No obstant això, fer-ho de forma segura no és tan senzill. Seguint aquests sis senzills consells no només gaudirem comprant en línia sinó que ho farem de manera segura.

1. Tria marques i botigues de confiança. Triant una botiga en línia de confiança no només ens assegurarem estar comprant productes de qualitat sinó que també estarem més protegits, gràcies a que les mesures de seguretat seran més grans.

2. Utilitza un mode de pagament segur. És aconsellable utilitzar targetes de prepagament i serveis de pagament segurs en comptes d'utilitzar targetes de dèbit. Amb les targetes de prepagament podem posar un límit de despesa, cosa que ens ajudarà a evitar ser estafat.

3. A l'hora de comprar en línia intentar evitar utilitzar xarxes wifi públiques. Si bé és cert que el Wi-Fi públic és una eina beneficiosa, utilitzar-la per realitzar compres en línia no és la millor solució. Utilitzar xarxes públiques té molts riscos associats amb els seus serveis, la millor alternativa serà utilitzar les dades d'Internet propies del nostre Smartphone.

4. Assegura't que el lloc on vas a realitzar la comprar té un telèfon de contacte. Per evitar qualsevol problema haurem de comprovar que la botiga online a la que realitzarem la compra té un telèfon de contacte, pot resultar fonamental en la nostra compra .

5. Fer atenció als preus i comprova si en el preu que apareix està inclòs l'IVA, despeses d'enviament i altres despeses addicionals. Si no és així, la despesa final es pot incrementar de manera considerable.

6. Assegurar-se que es poden realitzar devolucions. A la gran part de les compres que es fan per Internet es poden fer devolucions dins d'un termini de 7 a 14 dies. Per això, és important comprovar l'estat del producte tan aviat com arribi al domicili.