La NASA ha captat les aurores boreals de l'atmosfera de Júpiter. Els astrònoms han utilitzat el telescopi espacial Hubble per gravar aquest fenomen en el planeta més gran del sistema solar. Les aurores boreals es creen quan partícules d'alta energia entren en l'atmosfera del planeta pels pols magnètics donant lloc a un impressionant espectacle.

Aquesta troballa coincideix amb l'arribada de la sonda espacial 'Juno' que està prevista per el quatre de juliol. Juno va ingressar avui a la zona influïda pel camp magnètic de Júpiter, que frena el vent solar procedent del sol, va explicar l'agència aeroespacial nord-americana.

Els científics de la missió van mostrar un vídeo en què es pot escoltar el trànsit de la nau, que el 4 de juliol començarà la seva missió orbital per analitzar el planeta més gran del nostre sistema solar.

"Només aquest so indica que no és trivial arribar a Júpiter (...) arribarem en uns dies", va assegurar en roda de premsa Scott Bolton, cap principal de la missió i investigador del Southwest Research Institute de San Antonio (Texas).

Bolton va afegir que les dades que ja està enviant Juno a la Terra aporten ajuda als científics no només per determinar amb més precisió l'estructura del planeta, inclòs si Júpiter té nucli, sinó aportar més claus sobre els orígens del sistema solar.