La companyia de seguretat Check Point ha alertat de quatre noves amenaces que afecten telèfons equipats amb el sistema operatiu Android. Aquestes vulnerabilitats estan relacionades amb l'ús de processadors de Qualcomm. Més de 900 milions de mòbils a tot el món estarien exposats a elles. Han estat batejades com 'Quadrooter', entre ells models de Samsung, Motorola, LG i Nexus.

Tres d'aquestes quatre vulnerabilitats ja han estat esmenades en l'última actualització de dispositius Nexus. I la quarta es resoldrà al setembre. No obstant això, la resta de marques afectades encara hauran d'esperar.

Una d'elles, presentada al congrés Def Amb de seguretat, permet a qualsevol aplicació accés a totes les dades emmagatzemades en el mòbil. Així mateix, permet seguir a un usuari a través de GPS, robar les contrasenyes que s'escriguin a través del teclat i gravar vídeo o àudio.

A Qualcomm ja tenen a punt pegats per solucionar les amenaces, encara que de moment es desconeix quan es produiran les actualitzacions massives per frenar-les.

Per això, els experts aconsellen no instal·lar aplicacions de tercers fins que es produeixin les esmentades actualitzacions.