La fas servir diàriament per fer fotos o gravar vídeos, però segur que mai t'has imaginat que podies utilitzar la càmera del teu mòbil per traduir textos, per mesurar els teus pulsacions cardíaques o per a tot tipus de coses.

Si vols treure-li el major partit a aquest aspecte del teu Smartphone, fes un cop d'ull a aquests cinc usos alternatius que podràs donar-li a la càmera.

1. Traducció instantània de textos

Aquest probablement és un dels seus usos més desconeguts. Si tens instal·lat al teu mòbil el Google Translate podràs traduir textos al moment a través de la càmera del teu telèfon. Per aconseguir-ho només et caldrà obrir l'aplicació de Google i prémer sobre la icona de la càmera.

Tot i que aquesta traducció no funciona en tots els idiomes, sí estan inclosos els més importants com l'anglès, l'espanyol, el francès o l'italià. Altres de les aplicacions amb les que podràs traduir amb la càmera del teu mòbil són WordLens, Microsoft Translator, Cambra Traductor, Camdictionary o WayGo.

2. Mesurador de pulsacions

Les càmeres dels smartphones també poden utilitzar-se per mesurar les pulsacions cardíaques, encara que per a això necessitaràs descarregar-te alguna aplicació com Runtastic Heart Rate o ritme cardíac.

Aquestes aplicacions utilitzen el flaix LED de la càmera posterior per mesurar el ritme cardíac. Per a això només hauràs de mantenir un dit uns segons recolzat fins que aparegui a la pantalla el resultat de les pulsacions.

3. Escanejar documents

En l'actualitat trobaràs nombroses 'apps' d'escaneig de documents que et permetran passar textos o imatges d'un dispositiu a un ordinador alhora que els converteixes en arxius editables.

CamScanner, Scanbot o la funció d'escanejar de Google Drive (només en Android), Scannable d'Evernote (Només en iOS) són només algunes d'elles.

4. Convertir-te en un expert en astronomia

Amb l'aplicació Skyview, disponible per iOS i Android, podràs utilitzar la càmera del telèfon per localitzar i conèixer tot tipus de constel·lacions i cossos celestes que trobaràs al cel. El millor d'aquesta aplicació és que no consumeix dades ni GPS.

5. A mode de lupa

Aquest és un dels usos alternatius a la càmera més coneguts. A l'hora de llegir un text pot actuar com una lupa i ajudar-te a no forçar els ulls o a veure amb més precisió els detalls d'un dibuix.

Per aconseguir-pots aprofitar el zoom de la pròpia càmera, tot i que quant més ampliïs la imatge més borrós es veurà, o instal·lar una aplicació de lupa per al telèfon i aconseguir una millor resolució.