23 de agost de 2016
23.08.2016

L'estiu pot ser terrible per al teu 'smartphone'

El 70% de les avaries de mòbils en període estival són per l'escalfament, la humitat i els descuits

23.08.2016 | 21:02
L'estiu pot ser terrible per al teu 'smartphone'

L'estiu no va gens bé als nostres dispositius mòbils. 7 de cada 10 avaries que es produeixen a 'smartphones' i 'tablets' durant l'estiu vénen donades per escalfament, humitat i descuits i, dins de l'època estival, agost és el mes en què es concentren la majoria de les mateixes.

A l'estiu els mòbils pateixen, i no només per l'augment de les temperatures; a l'estar en família, són més susceptibles que els més petits de la casa els utilitzin per reproduir els seus vídeos i per tant corren més risc de caigudes. Per aquest motiu volem donar uns consells per a la cura d'aquests dispositius.

No s'ha d'utilitzar el 'telèfon intel·ligent' o 'tablet' amb les mans mullades. És comú despenjar una trucada acabats de sortir de donar-nos un bany, amb les mans i els braços xops. Aquest simple fet pot fer que es coli una mica d'aigua, encara que sigui imperceptible, a l'interior del mòbil, el que provoca errors en el seu funcionament a curt o mitjà termini.

6 de cada 10 avaries que s'arreglen després de l'estiu vénen precedides d'aquest tipus d'accidents. Ja sigui aigua de la piscina o del mar, el perill és elevat. A més, l'aigua del mar porta sal, que fa que els danys provocats siguin més grans.

Guardar els dispositius a la guantera del cotxe o a la bossa de platja al sol també és altament nociu per als terminals. Encara que aquests vénen preparats per llançar missatges d'advertència davant temperatures extremes, passar molt temps al sol pot fer que els 'smartphones' i 'tablets' pateixin danys a mig termini.

Per prevenir es recomana apagar-los si tindrem una exposició perllongada al sol, així com utilitzar fundes preparades per a aquests llocs que protegeixen del sol i de la calor. 1 de cada 10 avaries que s'atenen després de les vacances d'estiu provenen d'aquestes situacions.

La sorra de la platja és el segon gran enemic dels dispositius mòbils, i no només perquè poden ratllar la superfície de les pantalles tàctils, sinó perquè poden afectar negativament els seus components interiors i provocar errors. De fet en aquest sentit 3 de cada 10 avaries vénen donades per la sorra.

Encara que sembli molt evident, les distraccions són el tercer gran enemic dels dispositius electrònics durant l'estiu. Banyar-se amb el telèfon intel·ligent a la butxaca sense adonar-se és més comú del que a priori pugui semblar. Al voltant d'un terç de les reparacions que es produeixen és per humitat com a conseqüència de banyar-se amb el mòbil.

D'altra banda, voler capturar fotografies a l'aigua, compartir-les a la platja o reproduir música mentre es pren el sol fa que es multipliqui el risc de danyar els dispositius. Es recomana usar sempre fundes i protectors per evitar disgustos que ens poden suposar un cost addicional a les nostres vacances.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook