Aquesta setmana WhatsApp ha anunciat el llançament d'una nova versió de l'«estat públic» de cada usuari que només dura 24 hores. Es tracta d'un clon del que ja feia snapchat des dels seus orígens i del recent Instagram Stories.

La nova actualització de WhatsApp permet als usuaris del servei de missatgeria compartir moments del seu dia a dia, així com imatges, vídeos o GIF. No obstant això, des de Panda Security alerten del risc que pot suposar per a la privacitat si no es fa servir correctament.

"Després d'haver realitzat diversos estudis del comportament de les persones en les xarxes socials, hem detectat set potencials riscos que tots els usuaris d'aquesta nova versió de WhatsApp Status haurien de conèixer", assenyala el Retail Global Consumer Operations Manager de Panda Security, Hervé Lambert.

Per defecte, els canvis d'estat són visibles per a tots els contactes que hi ha al telèfon. Per tant, es pot compartir una informació d'àmbit privat amb persones de la feina, familiars o qualsevol persona amb la qual no tenim la confiança suficient.

"S'ha de tenir en compte que no podem explicar certs detalls de la nostra vida privada a tots els nostres contactes, bé perquè no ens interessa que ho sàpiguen, bé perquè, encara que els tinguem en els nostres contactes, no sabem què podrien fer amb aquesta informació", afegeix Lambert.

El principal risc que comporta WhatsApp Status és l'ús que li poden donar els menors a aquesta xarxa social, com indiquen des de Panda Security. Si no hi ha una supervisió contínua del que fan els nens amb els seus mòbils, hi ha moltes possibilitats de que publiquin en el seu estat alguna foto o vídeo amb imatges compromeses.