Hem descarregat aplicacions mòbils per sobre de les nostres possibilitats; moltes d'elles les fem servir diàriament, altres simplement, després d'un tímid acostament, es queden oblidades en els nostres 'smartphones' funcionant en segon pla i fent servir dades mòbils al mateix temps que gasten bateria.

Com ja us hem recomanat en altres ocasions, hem de restringir l'ús de dades en segon pla en determinades aplicacions per evitar aquest consum extra. Sens dubte ho notarem, per bé, en el rendiment del nostre dispositiu. A més, si el nostre objectiu és estalviar bateria us aconsellem deixar de tancar aplicacions i posar en pràctica els següents consells que us donarem.

No serveix de res cancel·lar les aplicacions que hem estat utilitzant recentment, encara que entre els usuaris existeixi aquesta creença que si les tanquem, el nostre terminal, sigui Android o iOS, gastarà menys bateria.

Al contrari: si les tanquem les estarem eliminant de la memòria, i la propera vegada que obrim aquestes mateixes aplicacions hauran de carregar-se de nou per complet. Aquest procés podria fins i tot consumir més bateria depenent de l'aplicació. El millor serà que seguim els següents trucs útils si realment volem estalviar bateria.

1. Redueix les notificacions

Twitter, Facebook, Instagram, WhatsApp, etc. Xarxes socials, mitjans de comunicació, antivirus, jocs ... Qualsevol aplicació que us pugueu imaginar i que tingueu instal·lada al vostre dispositiu mòbil pot enviar notificacions. Molts de vosaltres segurament rebeu avisos de les 'apps' que acabem de citar, però el que probablement no sapigueu és que aquestes notificacions són les que acaben amb la bateria del vostre terminal.

És per això que és imprescindible que les restringiu i que deixeu només les més importants per a vosaltres. Us recomanem que desactiveu els avisos prescindibles o d'aquelles aplicacions de les que no necessiteu estar al corrent a cada moment. Hi ha 'apps' que permeten fins i tot incrementar l'interval de temps de les notificacions.

2. Restringeix l'ús de dades

L'ús de dades mòbils és l'altre punt a tenir en compte si parlem del consum de bateria i d'aplicacions. Per veure què 'apps' són les de fer un major ús de dades i també de bateria haurem d'entrar a 'Ajusts' (o Configuració, depèn del mòbil) i després a 'Ús de dades'.

Aquí ens apareixeran totes les aplicacions que tenim descarregades al telèfon o tauleta i també veurem les que més consumeixen. Si entrem en cadascuna d'elles podrem activar o desactivar el permís de l'aplicació perquè utilitzi les dades de fons. Tant com sigui possible el més recomanable és restringir les dades en segon pla de la majoria d'aplicacions, perquè així allargarem la bateria del nostre dispositiu.

3. Ajusta la brillantor de la pantalla

La pantalla és sens dubte l'element que més bateria gasta, sobretot si el teu mòbil incorpora un panell amb una resolució HD O QHD. Un consell més que útil és ajustar la brillantor. No només ens farà bé per als nostres ulls, sinó que a més farà que el nostre mòbil aguanti amb 'vida' fins al final del dia. La brillantor ideal hauria d'estar entre el 20 i el 25 per cent. Aquest brillantor ens permetrà veure bé i al mateix temps no ens molestarà a la vista.

4. No deixis el wifi activat

Un bon hàbit que tot usuari hauria d'adquirir és el de desactivar la connexió wifi només sortir de casa. Normalment quan sortim a treballar activem les dades mòbils però se'ns oblida, o simplement passem per alt, el fet que tan important com connectar les dades mòbils també ho és el desconnectar la connexió wifi. No fer-ho fa que el nostre smartphone estigui durant tot el dia intentant connectar-se a qualsevol xarxa wifi que l'antena del terminal detecti i per tant això també consumeix bateria.

Si no necessitarem la connexió wifi, el més lògic seria que desactivásemos l'opció i optimizásemos, per tant, els recursos. En tornar a casa, el seu seria fer just el contrari, activar la wifi i desactivar les dades mòbils. Altres connexions que tampoc hauríem de mantenir actives si no les utilitzarem són el GPS, Bluetooth o NFC, per exemple, ja que consumeixen recursos de forma innecessària.