HMD ha presentat al Mobile World Congress de Barcelona la reinvenció d'un clàssic: l''indestructible' Nokia 3310. La nova versió mantindrà les principals virtuts del vell terminal del fabricant finlandès, però també tindrà diverses diferències, des del seu perfil més fi fins a la actualització del mític joc Snake.

A primera vista, la major diferència del nou Nokia 3310 és el color. HMD ha triat per a la reedició del terminal quatre colors diferents per la seva carcassa: vermell càlid, groc, blau fosc i gris. A més, la seva pantalla de 2,4 polzades -major que l'original de 1,5- passarà també a tenir color amb resolució QVGA.

Les seves dimensions també han estat modificades per al model de 2017, que redueix el seu pes de 133-76,9 grams. Aquesta reducció es deu especialment al menys perfil de la nova versió, de tot just 12,8 mil·límetres, davant els 22 mil·límetres de l'original.

Snake, el videojoc de la serp que ja va tornar addictes a tota una generació d'usuaris, també està present al nou 3310. HMD ha aprofitat el nou terminal per renovar també el joc, que tindrà color i presentarà noves funcions.

Pel que fa a la bateria, la llarga durada és un dels aspectes que va convertir al Nokia 3310 en un clàssic, la nova versió millora lleugerament l'original. La seva bateria extraïble de 1.200 mAh permet realitzar 22 hores de trucades i és capaç d'aguantar un mes en manera d'espera, una cosa inimaginable per a un 'smartphone'.

No obstant això, el model de Nokia 3310 de 2017 disposarà també d'algunes característiques pròpies dels 'smartphones'. Encara que a través de la xarxa 2G, permetrà connectar-se a internet mitjançant el navegador Opera Mini. També inclourà una càmera posterior (molt bàsica) de 2 megapíxels i permetrà introduir fins a 32 GB de música en MP3 a través de targetes MicroSD i el seu port d'auriculars.

El nou Nokia 3310 arribarà a les botigues no abans del mes d'abril, i el seu preu de venda al públic serà d'uns 49 euros, segons HMD. El nou model es vendrà tant a Europa com a Àfrica, Àsia-Pacífic i Orient Mitjà.