Apple ha actualitzat la seva tauleta iPad de 9,7 polzades, que abandona el seu cognom Air, canvia de processador i té un preu inferior al seu predecessor, que no rebia millores des del 2014.

Així, el nou iPad, que substitueix a l'iPad Air, comptarà amb una pantalla retina de 9,7 polzades, un xip A9, sensor d'empremta dactilar Touch ID i configuracions tant amb connectivitat wifi com LTE de 32 i 128 gigues, ha informat la companyia tecnològica nord-americana en un comunicat.

El dispositiu, que podrà reservar-se a partir del divendres vinent, sortirà amb un preu de 399 euros en la seva versió wifi i de 559 euros en la seva versió LTE, inferiors als del seu predecessor.

Encara que Apple no ha actualitzat la seva gamma superior de tauletes, iPad Pro, sí que ha anunciat que dobla la capacitat dels models d'iPad mini sense variar el seu preu: 479 euros per al model de 128 GB amb WiFi i 629 euros per al model de 128 GB amb WiFi + 'cellular'.

La tauleta més potent de la seva gamma

Aquest nou iPad compta amb pantalla Retina amb més de 3,1 milions de píxels perquè les imatges i els vídeos es vegin en alta qualitat, i una carcassa Unibody d'alumini fina però resistent que pesa menys de 500 grams per oferir portabilitat i durabilitat.

El xip A9 dissenyat per Apple, amb l'arquitectura de 64 bits pròpia d'un ordinador ofereix, com explica la companyia en un comunicat, gran velocitat de processament i rendiment gràfic per a les aplicacions i els jocs amb la mateixa autonomia per a tot el dia a la qual estan acostumats els usuaris de l'iPad.

Les càmeres frontal i posterior ofereixen un bon rendiment en condicions de poca llum i enregistrament de vídeo HD. La tecnologia sense fil ultraràpida permet connectar l'iPad fàcil i ràpidament, i la compatibilitat amb bandes de dades mòbils LTE de tot el món ajuda als clients a estar connectats mentre viatgen. D'altra banda, la targeta Apple SIM facilita la connexió a plans de dades sense fils.

Touch ID permetrà als usuaris de l'iPad una forma senzilla de desbloquejar el terminal, protegir la informació personal emmagatzemada en les 'apps' i autoritzar compres de l'Apple Store, l'iTunes Store i la iBooks Store. Amb Apple Pay en l'iPad, a més, es podran pagar béns físics i serveis dins de les apps o en un lloc web a través de Safari.

El nou iPad arribarà amb el sistema operatiu iOS 10, que inclou formes de comunicar-se per Missatges, noves formes d'usar Siri amb les 'apps' més populars, un redissenyo de Mapes, Fotos, Apple Music i News, i la nova aplicació Casa, que permet a l'usuari configurar, gestionar i controlar la seva casa de forma fàcil i segura des d'un sol lloc.

L'iPad estarà disponible per a comanda a partir del divendres, 24 de març, en la tenda 'online' i a partir de la setmana vinent començarà a lliurar-se als clients. La tauleta arribarà a les tendes Apple Store i es distribuirà a través de determinades operadores i Distribuïdors Autoritzats Apple en més de 20 països i territoris, inclòs Espanya.

L'iPad estarà disponible en plata, or i gris espacial.

Clips, la nova 'app' de vídeo

Apple també ha presentat Clips, una nova 'app' amb la qual qualsevol usuari pot crear vídeos multiclip en l'iPhone o iPad sense línies de temps, pistes ni eines d'edició complicades.

Solament cal mantenir el dit sobre un únic botó per fer fotos i gravar vídeos en viu, i també es poden afegir des de la Fototeca. Després s'afegeixen filtres artístics, entrepans, figures o icones emoji. Els usuaris també poden afegir cartells a pantalla completa amb fons animats i text personalitzable. Clips inclou dotzenes de bandes sonores musicals per triar, i s'ajusten automàticament a la longitud d'un vídeo.

Els vídeos fets amb Clips es poden compartir directament en xarxes socials i llocs web de vídeo populars, com Instagram, Facebook, YouTube, Vimeo i més. L'aplicació serà gratuïta i estarà disponible a principis d'abril.

Un nou color d'iPhone amb finalitats solidàries

La tecnològica de Cupertino també llançarà divendres que ve una edició en color vermell dels seus telèfons iPhone 7 i iPhone 7 Plus (amb 128 i 256 gigues d'emmagatzematge), que s'emmarca dins de la seva col·laboració amb el Fondo Mundial de la Lluita contra la Sida.

Entre les novetats anunciades per la signatura nord-americana també està una versió amb més capacitat de l'iPhone ES -de 4 polzades-: que passa a 32 i 128 gigues d'emmagatzematge.