El 22% dels estudiants espanyols de 15 anys declara que fa servir internet fora de classe més de sis hores un dia qualsevol de la setmana, mentre que set de cada deu se sent molt estressat quan no pot connectar-se a la xarxa.

"Els estudiants més aïllats a l'escola són els que més utilitzen internet i això és bo que ho sàpiguen els professors i els pares. Hi ha una correlació entre l'ús extrem d'internet i l'aïllament social", ha subratllat avui el director d'Educació de l'OCDE, Andreas Schleicher, en la presentació de l'informe "El benestar dels estudiants"

Els usuaris "extrems" espanyols d'internet van obtenir de mitjana 35 punts menys en les proves de Ciències de l'última avaluació internacional d'alumnes PISA 2015 que els companys que es connecten menys, i també es mostren menys satisfets amb la seva vida personal.

Segons l'informe, els alumnes espanyols de 15 anys que més naveguen per la xarxa participen menys a classe, arriben tard amb més probabilitat i falten més. Els estudiants espanyols asseguren que passen de mitjana 206 minuts a internet els caps de setmana (186 a l'OCDE) i 160 entre setmana (147 a l'OCDE). L'estudi, basat en l'última avaluació internacional PISA 2015, indica que el 17% dels alumnes de 15 anys van començar a fer servir internet als 6, una proporció igual que a l'OCDE.