Facebook ha negat estar recopilant sense permís dades com el registre de trucades telefòniques o de missatges SMS d'usuaris amb dispositius Android. La xarxa social ha respost així a les crítiques de diverses persones que han afirmat haver trobat aquesta informació dins de la llista de dades que la plataforma ha obtingut.

Diversos usuaris de Facebook han criticat que la xarxa social ha emmagatzemat dades personals com els seus historials de trucades o de missatges SMS i MMS. Aquesta informació apareixia recollida dins del fitxer que la plataforma permet descarregar de manera individualitzada del seu menú de configuració i que suposadament conté totes les dades de cada usuari dels que aquesta disposa.

El portal Ars Technica ha relatat el cas particular de Dylan McKay, un usuari neozelandès de Facebook que, després d'haver analitzat aquesta llista de dades, ha comprovat que la xarxa social havia emmagatzemat el registre de trucades del seu 'smartphone' Android, fins al punt de necessitar noms d'interlocutors, números de telèfon, l'hora i la durada d'aquestes trucades. El citat mitjà ha comprovat que la plataforma també registra els SMS i MMS.

Negativa de Facebook

Després de conèixer aquesta informació, Facebook ha emès un comunicat en què ha negat estar emmagatzemant el registre de trucades i missatges de text d'usuaris "sense el seu permís". La companyia ha matisat que aquest recull de dades és "part" d'una característica opcional de les seves aplicacions Messenger i Facebook Lite per Android.

Segons Facebook, aquesta funció permet a l'usuari "trobar i està disponible" amb els seus contactes i li proporciona "una millor experiència" a la plataforma. La plataforma propietat de Mark Zuckerberg ha aclarit que les persones han d'"acceptar de manera expressa" l'ús d'aquesta característica, i ha assegurat que si l'usuari sol·licita "en algun moment" que aquesta deixi de funcionar, "tot" l'historial prèviament recopilat "és eliminat".

Facebook ha defensat que "mai" ven aquestes dades a tercers i que aquesta aplicació no recopila "el contingut" de les trucades ni dels missatges de text. La companyia ha assegurat que emmagatzema "de manera segura" aquestes dades, de manera que els usuaris "sempre" tenen el control de la informació que comparteixen a través de la seva plataforma.