09 de abril de 2018
09.04.2018

Comprova si Cambridge Analityca ha espiat les teves dades de Facebook

La xarxa social ha començat a notificar als usuaris si han estat afectats per la filtració

09.04.2018 | 18:23
Facebook millorarà la informació als seus usuaris

La xarxa social Facebook ha començat a notificar aquest dilluns a tots els usuaris afectats pel cas Cambridge Analytica que la seva informació personal s'ha vist compromesa per la filtració de dades. L'avís es troba a la part superior del News Feed.

Facebook ha activat aquest dilluns un nou servei que ha de notificar als seus usuaris sobre les aplicacions que estan utilitzant a través de la xarxa social i la informació que aquests han compartit amb aquestes eines, com havia confirmat la companyia la setmana passada.

Aquestes notificacions són presentades en la part superior del News Feed, en forma d'un accés directe al menú de gestió d'aplicacions. Des d'aquest, l'usuari pot gestionar els permisos d'aquestes eines o eliminar les que no desitgin que tinguin accés a la seva informació personal.
 
Com a part d'aquest servei, Facebook notificarà a tots els usuaris que s'hagin vist afectats per la filtració de Cambrigde Analytica a través de la seva aplicació This Is Your Digital Life, que va obtenir dades personals sense autorització de més de 87 milions d'usuaris de la xarxa social.
Aquestes modificacions arriben després de l'escàndol de la consultora britànica Cambridge Analytica, pel que les dades de 87 milions d'usuaris de la xarxa social haurien estat "compartits de forma inadequada" amb Cambridge Analytica, segons les estimacions de la companyia.
 
A Espanya, els càlculs de l'empresa fundada per Mark Zuckerberg, situen el nombre de persones que van instal·lar l'app 'Thisisyourdigitallife' a 44 i fins a un total de 136.985 persones poden haver resultat afectades per la filtració de dades.
 
En aquest context, l'Agència Espanyola de Protecció de Dades (AGPD) ha obert actuacions d'investigació a Facebook amb l'objectiu d'analitzar la possible afectació d'usuaris espanyols en el robatori de dades d'usuaris de la xarxa social.
Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema