La mala senyal o connectivitat del nostre wifi sol ser motiu de debat. Buscant formes de millorar l'internet en llars o oficines, sovint es parla d'utilitzar paper alumini per direccionar el senyal a un punt específic de la casa com si d'un satèl·lit es tractés.

És comú que les antenes que fan servir els mòdems de les nostres llars siguin omnidireccionals, és a dir, que el seu senyal es distribueixi en totes les direccions. Per la qual cosa perd potència en determinades zones, especialment quan ha de travessar parets i altres barreres de la nostra llar.

En posar-li una barrera de paper d'alumini, el senyal es torna direccional, és a dir, apunta en un sol sentit. Així, en un apartament al router se li pot posar una làmina de paper d'alumini que només apunti cap a un lloc. Els altes espais perdran connectivitat, però aquesta es centrarà en el lloc més necessari.

Mesura de seguretat

És a més una bona alternativa per millorar la seguretat de la teva connexió. La cobertura d'alumini pot servir perquè el senyal no arribi a aquelles persones que volen piratejar el teu internet o a tercers que vulguin cometre algun tipus de delicte o frau fent servir la teva xarxa.

Investigadors de la Universitat de Darthmouth d'Estats Units van confirmar que envoltar les antenes del router amb paper d'alumini o una llauna serveix per millorar el senyal en espais interiors amb diverses habitacions, reduir la seva interferència i crear barreres per augmentar la seguretat de la connexió.