22 de novembre de 2018
22.11.2018
Diari de Girona

Els Mossos adverteixen d'un gran frau a nivell mundial pel Black Friday

Falsifiquen webs de grans marques des de Turquia que ofereixen el 90% de descompte

22.11.2018 | 16:51
Els Mossos adverteixen d'un gran frau a nivell mundial pel Black Friday

Els Mossos d'Esquadra han iniciat una investigació al detectar que des d'un servidor de Turquia s'estaven llençant campanyes publicitàries fraudulentes de grans marques comercials de roba, complements i electrònica oferint grans descomptes pel 'Black Friday'.

Des del servidor s'han publicat una gran quantitat de webs falses que imiten perfectament l'aparença de les oficials oferint descomptes de fins al 90% en productes seleccionats de les marques. Els autors del frau pretenen aconseguir fer càrrecs per les compres que les víctimes facin dels productes que mai rebran, i d'altra aconseguir les seves dades bancàries per poder fer compres, contractes i altres càrrecs bancaris.

La campanya no només és a Catalunya, sinó a escala mundial. Per aquest motiu Mossos ja ha posat en coneixement dels fets a Interpol per tal de coordinar la investigació amb la resta de països que puguin veure's afectats.

Els Mossos demanen als ciutadans que vigilin

Des de Mossos es vol advertir als ciutadans que els pròxims dies en les seves compres en línia desconfiïn d'ofertes que facin "descomptes molt exagerats". També els demana que contrastin les ofertes, alertes i la publicitat que els arribin per canals que no siguin els de les marques oficials i que desconfiïn de pàgines webs amb dominis estranys com .online o .org, encara que hi hagi el "htpps".

Afegeixen que cal "contrarestar els descomptes directament a la pàgina oficial de la marca o les seves xarxes socials" i sobretot convé desconfiar de l'anunci tipus que el grup ha inserit en diverses de les seves webs falses i publicitat, en diversos idiomes i de diferents marques però amb un mateix disseny gràfic.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook