La catosfera, terme que designa la internet catalanoparlant, es troba en constant creixement. A dia d'avui cada vegada més persones fan servir el català com a llengua per comunicar-se a la xarxa així com també augmenta el nombre d'articles, noticies i contingut escrit en català a Internet.

Un bon indicador sobre aquest fenomen és el nombre de registres de .CAT, un extensió de domini que a internet designa una pàgina en català o relacionada amb la cultura catalana. A dia d'avui aquesta extensió, introduïda per primera vegada a l'any 2005, ja recull més de 108.000 registres actius.

Més enllà del creixement continuat d'aquesta extensió de domini, cal destacar la seva implementació arreu de Catalunya i arreu del món. En aquest sentit, si bé Barcelona és l'àrea geogràfica que més registres acumula, Girona és la província on la extensió .CAT està més arrelada si tenim en compte els registres per habitant.

En concret, la província de Girona compta amb aproximadament 1539 registres de domini .CAT per cada 100.000 habitants (12.043 en total) mentre que la província de Barcelona es manté en segona posició amb 1208 registres per cada 100.000 habitants (67.379 en total). Aquesta dada denota la forta implantació de la extensió de domini a la província de Girona així com també el treball realitzat per la "Fundació puntCAT", organització encarregada de la gestió, difusió i promoció d'aquesta extensió de domini.

En quant a la possibilitat de registrar un domini .CAT, a Girona només existeix un registrador acreditat per la Fundació puntCAT. Es tracta de SW Hosting, una empresa dedicada al món de la internet, els dominis i el web hosting amb seu a Fornells de la Selva. SW Hosting és una de les empreses que treballa conjuntament amb la fundació per la difusió del domini .CAT i, en conseqüència, del creixement de la catosfera, permetent que qualsevol persona o empresa interessar pugui registrar un domini .CAT des de la seva pàgina web.