Diferents institucions, organismes i entitats públiques i privades s'estan servint de les noves tecnologies i de les seves múltiples aplicacions per desenvolupar diferents solucions que puguin servir per millorar les condicions de vida de les persones, però també del medi ambient.

En aquest sentit, Google ha llançat dues aplicacions, Live Transcriu i Sound Amplifier, per a dispositius mòbils amb sistema operatiu Android, orientades a facilitar el seu ús a les persones amb una discapacitat auditiva parcial o total.

La primera de les apps d'accessibilitat, Live Transcriu, utilitza el reconeixement automàtic per escoltar les persones i mostrar el que diuen en forma de text a la pantalla, mentre que Sound Amplifier permet que el so sigui més clar i més senzill d'escoltar des d'entorns sorollosos.

Sound Amplifier, que també està indicat per a persones amb problemes d'audició, s'utilitza a través dels auriculars, i permet utilitzar un dispositiu Android amb funcions de cancel·lació de soroll mitjançant les quals s'incrementen els sons suaus i es redueixen els més sorollosos.

Pel que fa a la salut, la Creu Roja, la Societat Espanyola de Cardiologia i la Fundació Espanyola del Cor han desenvolupat l'eina «Ariadna», que podria evitar 82 morts sobtades al dia, dels prop de 30.000 casos que es comptabilitzen a Espanya cada any. L'aplicació, disponible per a dispositius iOS i Android, es basa en un mapa col·laboratiu de desfibril·ladors a Espanya, en el qual l'usuari pot registrar-se com a «rastrejador» o com a «col·laborador». Els rastrejadors poden indicar la ubicació de desfibril·ladors en espais públics i privats; i el col·laborador més pròxim a la parada rebrà una alerta en el seu telèfon mòbil indicant-li el lloc.

En l'àmbit del Medi Ambient, CO2 Revolution ha desenvolupat una tecnologia que permet reforestar enormes superfícies fins a 100 vegades més ràpid que els mètodes tradicionals i amb la desena part de cost com a resultat de la utilització del Big Data, que aporta quines són les variables imprescindibles de cada ecosistema (temperatura, precipitacions, tipus de sòl, espècies autòctones, requeriments de les poblacions locals). Un cop calculades, s'introdueix la llavor pregerminada amb drons.