La Fundació Vodafone va presentar fa dues setmanes tres iniciatives tecnològiques per intentar millorar la qualitat de vida d'infants a l'hospital, persones sordes o amb epilèpsia, i que formaran part de les novetats de la propera edició del Mobile World Congress. A través de la campanya «connecting for good» (Connectant pel bé), la fundació pretén que la tecnologia ofereixi un impacte real i positiu per ajudar als col·lectius més vulnerables.

Entre les iniciatives presentades hi ha EntamAR, una solució basada en realitat augmentada per a la infància hospitalitzada de llarga durada, que mitjançant l'ús de les diferents funcionalitats podran desenvolupar la seva imaginació i aprenentatge.

Per altra banda, Showleap és un traductor de llengua de signes a veu en temps real que permet la comunicació entre persones sordes i oients. I, per últim, MNJ-SERAS és una solució que recopila dades en temps real de persones epilèptiques, i avisa i avalua les crisis.

EntamAR, liderada per Creu Roja Joventut, és una aplicació desenvolupada sobre la plataforma ONIRIX i es porta a terme des de dos escenaris d'ús. En el primer, es dissenyen diferents jocs com el Cluedo o l'Escape Room a les zones comunes de l'hospital amb elements de realitat augmentada per a què els nens i nenes puguin competir entre ells. El segon escenari s'apropia de l'espai de l'hospital, ja que ofereix la possibilitat d'introduir de manera virtual elements 3D i 2D amb la finalitat de personalitzar les habitacions.

Showleap té com a objectiu ajudar a la comunicació de les persones sordes o amb discapacitat auditiva permetent-los comunicar-se amb qualsevol persona oient, o que no entengui la llengua de signes.

El traductor està compost per una càmera que detecta el moviment i reconeix les imatges de la persona que està signant i un software que tradueix en temps real el que la persona sorda expressa passant-lo a text i veu. MJN-SERAS és una proposta desenvolupada per MJN Neuroserveis, que mitjançant un 'wearable' en forma d'audiòfon i una aplicació mòbil amb algoritmes d'intel·ligència artificial, és capaç de mesurar el risc de patir una crisis d'epilèpsia, enregistrar-la i emmagatzemar les dades de l'activitat cerebral de la persona.