El nivell d'informació que donem de forma conscient a les grans empreses tecnològiques és tan elevat que notícies com la següent no sorprenen a ningú. Facebook ha reconegut que emmagatzema les dades registrades per les seves pantalles intel·ligents Portal. La signatura creada per Mark Zuckerberg ha explicat en un comunicat que quan els usuaris utilitzen el comando de veu "Hey Portal" el que registra la pantalla queda guardat perquè els treballadors de l'empresa puguin analitzar-ho. Segons Facebook aquesta anàlisi serà duta a terme per un grup de persones entrenades i amb l'objectiu de buscar patrons lingüístics, accents, dialectes o locucions per a millorar el sistema d'intel·ligència artificial en què està basat Portal.

La companyia estatunidenca ha recalcat que la mesura no incorre en defectes de privacitat perquè "tots els nostres empleats i experts han de complir estrictes requisits quant a privacitat i seguretat per al tractament d'aquest tipus d'informació".

D'altra banda, els continguts registrats per la xarxa social, estaran emmagatzemats en els servidors de la plataforma durant un màxim de tres anys i ha afegit que aquells enregistraments erronis, és a dir les que gravin per error quan no s'hagi emprat el patró de veu adequat, seran eliminades en un termini màxim de 90 dies.

Facebook no és ni des de lluny l'única empresa que actua d'aquesta manera. Altres signatures tecnològiques han reconegut recentment que tenen a persones que s'encarreguen d'escoltar les transcripcions dels usuaris. Tant Google com Apple, Amazon i Microsoft operen de la mateixa manera que el gegant de les xarxes socials. En definitiva, ja no ens impacta ni sorprèn i la veritat és que hauria.