Google ha eliminat de la plataforma de programari Play Store l'aplicació per a mòbils 'Ghosty', que permetia als usuaris veure comptes privats d'Instagram tot i que els propietaris d'aquest compte no acceptessin una sol·licitud de seguiment.

L'app, que portava funcionant des de l'abril d'aquest any i ha acumulat més de 500.000 descàrregues, permetia consultar els perfils privats, des de les publicacions fins als seguidors i comptes seguits, i vulnera així les polítiques d'Instagram.

'Ghosty' obligava els usuaris a connectar-se a través del seu compte d'Instagram i convidar almenys una persona a fer servir aquesta app. Aquesta persona havia d'accedir també al seu compte perquè l'usuari que el va convidar tingués accés als perfils privats.

Instagram ha afirmat que l'app violava els seus termes d'ús i que va demanar als desenvolupadors de 'Ghosty' que aturessin "immediatament les seves activitats". Ara "investiguem i planifiquem mesures addicionals contra aquest desenvolupador", ha explicat un portaveu d'Instagram en un comunicat remès a Europa Press.