Reps una trucada d'un número desconegut que comença per 225, 233, 234, 355 o 387. Et pengen abans no contestes i, curiós, tornes la trucada. Resulta que està contactant amb una central telefònica de tarificació addicional (com el 905 o el 906 espanyol), però que té la seva seu en països com Costa d'Ivori, Ghana, Nigèria, Albània i Bòsnia. Sense saber-ho, estàs pagant una bona quantitat per cada segon que dura la comunicació i omplint les butxaques dels estafadors.

Es tracta d'un frau que de forma recurrent va apareixent -aquesta mateixa setmana hi ha hagut nous casos- i del qual forces de seguretat, administracions i organitzadors de consumidors han advertit en més d'una ocasió.

Si un consumidor ha estat víctima d'aquest tipus d'estafes, l'organitzador de consumidors FACUA aconsella que es presenti una reclamació a la seva companyia de telecomunicacions per advertir del frau i sol·licitar que, d'acord amb el que estableix la normativa del sector, el desglossament en la factura l'import que correspon a la retribució que aniria a titular de la línia de tarifació addicional. D'aquesta manera, l'afectat podria deixar d'abonar aquesta part del rebut.