20 de desembre de 2019
20.12.2019

T'expliquem com esborrar tot l'historial i la cronologia de Google Maps

La plataforma ha afegit una nova funció que permet l'eliminació "massiva" de dades

20.12.2019 | 19:30
Una persona consultant Google Maps al mòbil | Shutterstock

Google ha anunciat aquesta setmana una nova funció que permet l'eliminació massiva de tota aquella informació recollida a la Cronologia de Google Maps i l'historial d'ubicacions, per buscar i eliminar ràpidament i d'una sola vegada diversos llocs registrats.

La Cronologia és una eina de consulta privada que utilitza l'històric d'ubicacions de l'usuari per ajudar-lo a recordar amb facilitat llocs i rutes que ha visitat. A Android, a més, permet compartir-los amb amics.

Es tracta, a més, d'un apartat des del qual l'usuari pot consultar i gestionar el seu historial d'ubicacions, així com editar entrades específiques o eliminar informació de períodes o esborrar totes les dades de l'historial, com expliquen des de la pàgina d'ajuda de Google.

Els usuaris de Google poden eliminar tota aquella informació corresponent a la seva activitat a Google Maps, ja sigui les dades recollides en un dia concret, l'últim mes o totes les recerques realitzades des del teu compte de Google si es té l'historial d'ubicacions activat. Amb l'última versió de Google Maps, a més, es pot realitzar una eliminació massiva de dades.

Per eliminar tot l'historial d'ubicacions, cal obrir l'aplicació de Google Maps i en la cantonada superior esquerra punxar a Menú i després Cronologia. Posteriorment, seleccionar Configuracions i privacitat, escollir Configuracions d'ubicació i punxar a 'Eliminar tot l'historial d'ubicacions'. Això esborrarà d'una vegada tota la informació.

També es pot eliminar un rang de l'historial, seguint els mateixos passos que en el cas anterior, però en aquest cas escollir l'opció d'Eliminar rang d'historial d'ubicacions.

Si el que es vol fer és eliminar un dia, cal anar al Menú, Cronologia i escollir la icona de calendari. L'usuari només haurà de seleccionar el dia que vol eliminar i aquest desapareixerà del seu historial d'ubicacions.

Finalment també es pot eliminar una parada específica. Seguint el mateix procediment que en les anteriors fórmules, cal seleccionar Eliminar la parada del dia, i ja no quedarà rastre d'aquesta informació.

En eliminar part o tot l'historial d'ubicacions dels usuaris perdran algunes experiències personalitzades de Google com les recomanacions basades en llocs que ja ha visitat o informació a temps real de llocs que freqüenta.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook