La companyia xinesa Huawei ha presentat el seu nou smartphone plegable amb connexió 5G, l'Huawei Mate Xs, una versió millorada del seu anterior telèfon plegable Mate X.

Huawei tenia previst presentar el seu nou telèfon plegable en el marc de el Mobile World Congress (MWC) de Barcelona abans de la seva cancel·lació. No obstant això, ha dut a terme la presentació mundial a través d'una retransmissió en directe.

El Huawei Mate Xs compta amb una pantalla frontal de 6,6 polzades i una posterior de 6,38 polzades, que en obrir-se arriba a les 8 polzades.

Segons ha explicat la companyia, la nova versió del Mate X compta amb una mecànica millorada, ja que la frontissa ha estat fabricada amb un material líquid fins a un 30 per cent més fort que l'aliatge de titani.

Així mateix, aquest dispositiu inclou el processador Kirin 990 5G, que augmenta el rendiment de les CPU, GPU i NPU. Gràcies a aquest processador, que la companyia ha insistit que és més potent que el Snapdragon 865, el rendiment del 5G és molt més fort.

El Mate Xs compta a més amb una major eficiència energètica, així com un major suport de banda de freqüència 5G, ja que ara suporta fins a 8 bandes.

Aquest nou dispositiu de Huawei, que inclou Android 10, té una super-càrrega ràpida de 55W i una bateria de 4.500 mAh que en 30 minuts pot carregar-se fins al 85 per cent.

Pel que fa a les càmeres, el Mate Xs té una càmera quàdruple, amb una lent de 40MP, un telefoto de 8MP, ultra angular de 16 MP i una càmera amb sensor ToF (Time of Flight).

Així mateix, Huawei ha presentat un nou disseny de multifinestres, amb el qual en lliscar la pantalla es poden tenir fins a tres finestres obertes al mateix temps.

El Mate Xs estarà disponible el mes vinent amb una memòria RAM de 8 GB i un emmagatzematge intern de 512 GB per un preu de 2.499 euros.