Durant aquests dies de confinament a causa del coronavirus, les noves tecnologies s'estan convertint en el nostre millor aliat, oferint a través de les aplicacions un món d'alternatives per a estimar-se, aprendre i cuidar-se.

Meditació

És el moment d'aprendre a meditar, respirar és l'única activitat que no parem de fer des que naixem, però, encara que sembli irònic, no sempre ho fem de forma adequada. Treballar en aquest principi és el primer punt de tots els tipus de ioga, així com de la meditació i de la major part de les tècniques que combaten l'ansietat.

Durant aquests dies de convivència en un mateix lloc, de vegades, l'ansietat sorgeix, i una de les millors formes de combatre-la és la meditació. Per practicar-la, només cal estar assegut o estirat en una posició còmoda en un racó de la casa que transmeti calma, i la resta, ve de la mà de Meditopia.

Amb més de mil meditacions gratuïtes, aquesta aplicació ofereix a l'usuari la possibilitat de seguir meditacions guiades classificades en diferents apartats, com combatre l'estrès, l'ansietat, millorar la qualitat de la son, incrementar l'autoestima o aprendre a viure el moment.

A més, compta amb un apartat orientat a aprendre a meditar, en el qual de forma progressiva les meditacions guiades van augmentant de temps. En aquesta fase, s'ensenya la coneguda respiració tibetana, una tècnica de més de 1.200 anys d'antiguitat que avui dia s'empra no només per ioguis, sinó també per psicòlegs per fer front a l'ansietat o l'estrès.

Des de sessions d'un o dos minuts a pràctiques extenses d'una hora, aquestes meditacions a la carta es converteixen en un punt de fuga en el qual abstreure de l'entorn del confinament.

Receptes sense comprar

Sota aquest lema sorgeix l'aplicació Nooddle, que suggereix una llista de diferents receptes a partir de tan sols tres aliments dels quals disposis. D'aquesta manera, a més d'experimentar cuinant, pots aprofitar els recursos que tinguis a casa abans de recórrer a baixar al supermercat de nou.

Encara que tan sols es componguin de tres aliments diferents, les receptes que suggereix l'aplicació són múltiples, i és també l'opció perfecta per innovar a la cuina, perquè, com en tots els àmbits, l'adversitat sempre aguditza l'enginy.

Estiraments

Estira't i digues adéu a la gimnàstica de repeticions amb P.Volve. Una de les excuses més recurrents per saltar-se la rutina d'exercici sol ser la manca de material esportiu a casa, a més de la mandra que pot generar fer sempre les mateixes taules de repeticions.

Amb l'aplicació de P.Volve, aquestes dues excuses queden apartades a un segon pla a través del seu innovador mètode d'esport, que sosté que no per fer més repeticions obtindràs millors resultats.

Aquesta pràctica es basa en exercicis d'estiraments, que allarguen la silueta i desenvolupen la força sense guanyar volum. La tècnica es basa en realitzar moviments precisos que activen els músculs, invertint menys energia, però obtenint així resultats més visibles, enfortint l'estructura de el nucli del cos i tonificant tots els músculs.

Els exercicis es realitzen sense pesos, i l'aplicació compta amb diferents rutines, adaptades a diferents necessitats i tipus de cos, potenciant la idea de poder entrenar des de casa i en qualsevol espai sense necessitat d'equip, només de paciència i ganes.

Aprèn un idioma

Una de les coses bones de romandre a casa, és que pots mantenir un horari fix d'estudi, i a més, realitzar aquest aprenentatge de forma dinàmica, per exemple, mitjançant l'aplicació d'idiomes Busuu, amb la qual podràs veure resultats després de tan sols setze hores de pràctica.

Amb dotze idiomes diferents i milions de descàrregues a les plataformes d'aplicacions, Busuu planteja el repte d'anar augmentant la durada de les seves classes, sent la primera de les lliçons de tan sols deu minuts. Una forma de mantenir la motivació a través dels resultats, que et permetrà sortir del confinament sentint-te una mica més políglota.

videotrucades animades

Si t'avorreixen les videotrucades a Skype, passa't a HouseParty. Aquests dies l'agenda social és, com gairebé tot, a través d'una pantalla. I si Skype, la plataforma reina de la trucada de vídeo, funciona lent o necessites una dosi de rialles, la millor opció és Houseparty.

Com el mateix funcionament que qualsevol aplicació de trucada de vídeo, aquesta aplicació té una llista de jocs en línia per a tu i els teus contactes; des d'un Pictionary en temps real per equips, al passa paraula o el tabú, que són algunes de les opcions d'aquesta aplicació gratuïta, en la qual poden participar fins a vuit persones.

Plans diversos amb el suport del mòbil que ajuden al fet que aquest confinament es converteixi en un temps d'aprenentatge i de cuidar-se a si mateix, i també als altres.