WhatsApp no deixa d'incorporar noves funcions i en les pròximes setmanes n'implementarà algunes més, després provar-les primer en la seva versió Beta. La plataforma de missatgeria, que durant el confinament va ampliar de quatre a vuit el nombre de persones que poden participar en les videotrucades de grup, afegirà millores en aquest apartat, a més a més, oferirà el mode fosc a WhatsApp Web, llançarà la possibilitat d'introduir contactes a partir d'un codi QR, permetrà utilitzar stickers animats i inclourà els estats a la versió per a KaiOS.

Aquests són els detalls de les cinc novetats que està a punt d'estrenar WhatsApp:

Codis QR per a afegir contactes

Amb la idea d'agilitar els passos necessaris per a afegir a un contacte a la nostra agenda, WhatsApp permetrà que el procés es redueixi a només l'escaneig d'un codi QR d'un mòbil a un altre.

L'aplicació oferirà l'opció de generar un codi QR temporal que caldrà mostrar a la persona que ens vulgui afegir, qui ho podrà escanejar amb el lector de codis de la mateixa aplicació. Amb aquesta opció, ja no serà necessari, com ho ha estat fins ara, donar el número de telèfon.

Mode fosc a WhatsApp Web

Amb l'auge del teletreball, les eines de comunicació personal en els ordinadors han cobrat gran importància. En aquest context, WhatsApp inclourà el mode fosc també en la versió d'escriptori, WhatsApp Web, per a aquells que prefereixin una pantalla amb menor il·luminació. Aquesta opció, ajuda a mantenir la salut visual.

Stickers animatsStickers

Una altra de les novetats previstes és la dels stickers animats, una opció que ja està disponible en aplicacions com Telegram. Aquests emojis permetran expressar millor alguns sentiments i no haver de recórrer sempre a les emoticones més clàssiques. Al mateix temps, també oferiran la possibilitat de comunicar millor alguna cosa que a vegades ens pugui resultar difícil de dir amb paraules.

Millores en les videotrucades de grup

Després d'augmentar de quatre a vuit el nombre de participants en les videotrucades de grup, WhatsApp afegirà noves millores a aquesta funció. Per exemple, permetrà ampliar la imatge d'un dels participants, prement-hi amb el dit a sobre, i afegirà, a la pantalla, una icona per a facilitar el pas d'afegir a més persones a la videotrucada mentre aquesta s'estigui realitzant.

Els estats en KaiOS

WhatsApp també inclourà l'opció dels estats en KaiOS, el sistema operatiu per a mòbils bàsics, és a dir, smartphones amb menys prestacions que els telèfons intel·ligents habituals.