La companyia Microsoft ha confirmat la seva intenció de comprar l'aplicació de telefonia mòbil TikTok als Estats Units després que el seu director executiu, Satya Nadella, hagi mantingut una conversa amb el president nord-americà, Donald Trump.

"Microsoft està preparada per continuar les discussions per explorar la compra de TikTok als Estats Units", ha informat la companyia mitjançant un comunicat difós a través del seu 'blog'.

Segons la companyia, entaularà converses amb l'empresa propietària de TikTok, ByteDance, "ràpidament" amb l'objectiu que finalitzin en "qüestió de setmanes". Sobre la possible data, ha avançat que les discussions poden estar completes "a tot tardar el 15 de setembre". Durant el procés, Microsoft ha assegurat que "espera continuar el seu diàleg amb el Govern dels Estats Units, fins i tot amb el president".

La nova estructura "es basaria en l'experiència que els usuaris de TikTok adoren actualment, al mateix temps que agrega proteccions de seguretat, privadesa i seguretat digital". Així, "el model operatiu per al servei es construiria per garantir la transparència als usuaris, així com l'adequada supervisió de la seguretat per part dels governs d'aquests països", segons el text.

"Entre altres mesures, Microsoft s'asseguraria que totes les dades privades dels usuaris nord-americans es transfereixin i romanguin als Estats Units", ha afegit, al mateix temps que ha assegurat que les dades que actualment estan emmagatzemats fora del país nord-americà s'eliminaran després de ser transferits.

En aquest sentit, Microsoft ha atorgat importància a "atendre les preocupacions" de Trump i s'ha compromès a adquirir TikTok després de "una completa revisió de seguretat" i a proporcionar "els beneficis econòmics adequats als Estats Units, inclòs el Tresor".

"Microsoft aprecia la implicació personal de Trump i del Govern dels Estats Units mentre continua desenvolupant proteccions de seguretat fortes per al país", ha asseverat.

Finalment, la companyia ha posat l'accent que, fins al moment, les discussions estan en una fase "preliminar". Així, ha especificat que "no té intenció" de "proporcionar més actualitzacions fins que les discussions no tinguin un resultat final".