Si hi ha una xarxa social popular entre els joves en els darrers mesos, aquesta és TikTok. La plataforma successora de Musical.ly ha superat la barrera de les 2.000 milions de descàrregues, produïdes principalment per part d'adolescents d'entre 13 i 18 anys. A Europa, el "boom" de descàrregues de la xarxa social xinesa es va donar coincidint amb el confinament més estricte a causa de la situació sanitària relacionada amb la pandèmia de la Covid-19.

Entre els milions d'usuaris d'arreu del món de TikTok, hi ha un seguit de gironins i gironines que destaquen per les seves publicacions i el seu nombre de seguidors, com per exemple:

Àngela Mármol (amarmolmc), 3.100.000 seguidors

L'estrella gironina indiscutible a TikTok és Àngela Mármol. Amb només 18 anys, ja té més de tres milions de seguidors en el seu canal. En els seus vídeos, on acostuma a aparèixer realitzant coreografies, en múltiples ocasions la ciutat de Girona hi ha estat present.

Mármol, que gaudeix de l'admiració de molts joves, va publicar fa menys d'un any un llibre anomenat "Sonríe aunque te cueste" on explicava que de petita va ser víctima d'assetjament escolar, tal com recollíem al Diari de Girona.

@amarmolmcBRUTAL @edubastus5? What If (I Told You I Like You) - Johnny Orlando & Mackenzie Ziegler

@amarmolmcoh baby? Hips Dont Lie by Shakira - goalsounds

Annersite, 336.600 seguidors

Amb un estil molt treballat, un altre compte de TikTok de les comarques gironines amb èxit és Annersite. Destaca pel fet d'aparèixer amb maquillatges creatius amb moltes hores de treball, tot i que a vegades també s'atreveix amb el doblatge musical.

@annersiteTiktok??? ¿Sabrías decirme las horas que salen dibujadas????? ##makeupartist ##tiktok ##maquillaje? Blinding Lights - The Weeknd

@annersite??NUEVO DOBLAJE?? Parte 1/2?? ¿Cuál queréis que sea el próximo? ##doblaje ##disney? sonido original - annersite

Álvaro Mirón (alvaro11miron), 237.800 seguidors

L'Álvaro, un noi de Figueres de setze anys, triomfa a la plataforma xinesa amb els seus vídeos musicals i un toc d'humor. Amb un flow especial, tal com el definirien molts joves, ha publicat vídeos que han estat vistos per més de 550.300 persones.

@alvaro11mironson facts, he de decir que yo sería el último la verdad siempre me muerdo la lengua ahhshahahah? original sound - kingnick123

@alvaro11mironno es que llegue tarde muchas veces porque soy un goodboy uknow, pero SIEMPRE que llego tarde me hacen esto y yo nopudmes? Bubalu - Becky G & Prince Royce & DJ Luian & Mambo Kingz & Anuel AA

Ana Custey (anacustey), 126.800 seguidors

Una nova gironina que a TikTok actualment també està de moda -mai més ben dit- és l'Ana Custey. L'Ana, que com deixa entreveure en les seves publicacions és una apassionada de la Costa Brava, és una influencer amb molt d'estil i a l'última amb les tendències de la roba i els complements actuals.

@anacusteyNi tan mal ? @ivan27official @saraemdi @andreaguerre ??? ?????? ( Rakurs & Ramirez Remix) - Kartashow/???? ??????????

@anacustey¿Qué es para ti, el amor?? ADMV - Versión Urbana - Maluma

Ferran Casadevall (ferranxidk), 80.200 seguidors

I per últim, el canal de TikTok amb origen gironí que també podríem destacar, és el d'en Ferran Casadevall. En Ferran és un jove que es mou entre Girona i l'Escala, qui amb només setze anys és popular a TikTok pel seu contingut d'humor.

@ferranxidkTípiques mares pesades ##fy ##fyp ##foryou ##foryoupage ##catalunya ##estiktokat? sonido original - ferranxidk

@ferranxidkGent que va al restaurant per mirar als demés ##fy ##fyp ##foryou ##foryoupage ##catalunya ##estiktokat? sonido original - ot_malbert

Actualment la plataforma TikTok està en l'agenda de molts mitjans després que Microsoft hagi confirmat la seva intenció de comprar TikTok als Estats Units per evitar el tancament de la xarxa social al país americà, tal com demana Donald Trump.