Instagram ha anunciat novetats per celebrar el seu desè aniversari, amb la finalitat de combatre l'assetjament en la plataforma de fotografia, amb una prova que oculta de manera automàtica els comentaris similars a uns altres ja denunciats i l'ampliació dels advertiments sobre els comentaris quan els usuaris intenten repetidament publicar comentaris potencialment ofensius.

La xarxa social de fotografia té més de mil milions d'usuaris a nivell global, que "ens inspiren a seguir endavant, creant noves tendències que es converteixen en la cultura predominant", ha indicat el responsable d'Instagram, Adam Mosseri, en una publicació pels deu anys que compleix aquest dimarts.

L'aniversari suposa, a més, la introducció de dues noves característiques enfocades a "reduir les interaccions negatives", com l'assetjament i la fustigació, en els comentaris. Una d'elles és una prova que automàticament oculta els comentaris que són similars a uns altres que ja han estat denunciats.

Aquests comentaris no desapareixen, sinó que queden ocultats, i amb la finalitat de millorar la transparència, un botó permet comprovar el seu contingut, com explica la companyia en el seu blog oficial.

A més, la companyia ha ampliat la seva eina d'advertiments sobre els comentaris amb avisos addicionals "quan els usuaris intenten repetidament publicar comentaris potencialment ofensius", ja que permeten als usuaris "fer un pas enrere i reflexionar sobre les seves paraules".

Des que va llançar els advertiments sobre els comentaris, la companyia ha vist que "recordar a les persones les conseqüències de l'assetjament en Instagram i proporcionar comentaris en temps real mentre escriuen el comentari és la forma més efectiva de canviar el comportament".

En menys d'un any des del llançament d'aquests advertiments, la companyia assegura que han vist "una reducció de les interaccions negatives tant en comentaris com en subtítols".