La multinacional nord-americana Apple va presentar aquest dimarts el seu nou model de telèfon iPhone 12, el primer compatible amb les xarxes 5G, equipat amb una pantalla OLED de 6,1 polzades i disponible en negre, blanc, vermell, verd i blau.

L'empresa de Cupertino (Califòrnia) va celebrar el seu tradicional acte de presentació del nou mòbil diverses setmanes més tard del que és habitual a causa de les complicacions logístiques derivades de la pandèmia de COVID-19, però encara a temps per a la campanya nadalenca, que als Estats Units comença al novembre.

Detalls de l'iPhone 12

Com és habitual, el nou telèfon ve en quatre versions diferents que varien en dimensions i especificitats tècniques, i són el 12 Pro (versió més completa), el 12 Pro Max (versió completa i de grans dimensions), el 12 mini (versió més petita) i el 12 estàndard.

La versió estàndard del nou mòbil té dues càmeres del darrere: un gran angular de 12 megapíxels amb obertura relativa d'1,6 i distància focal de 26 mil·límetres, i un ultra gran angular també de 12 megapíxels amb obertura relativa de 2,4, distància focal de 13 mil·límetres i camp de visió de 120 graus.

El telèfon fa servir un processador A14 Bionic i la pantalla de LEDs orgànics (OLED) és compatible amb Dolby Vision, HDR 10 i HLG.

Apple recupera per al seu mòbil més modern el carregador magnètic MagSafe, usat anteriorment en els ordinadors MacBook però que la companyia va deixar d'utilitzar el 2016, i que ara complementa per primera vegada la línia de telèfons amb una cartera magnètica per carregar els dispositius per la part posterior i un combo per carregar alhora l'iPhone i el rellotge intel·ligent Apple Watch.

A més del telèfon, la firma que dirigeix ??Tim Cook també va presentar aquest dimarts una versió reduïda del seu altaveu intel·ligent HomePod, que va batejar com HomePod Mini, equipat amb un microxip Apple S5, disponible en blanc i gris a un preu de 99 dòlars i que començarà a distribuir-se a partir de l'16 de novembre.