05 de novembre de 2020
05.11.2020
Diari de Girona

Així és el mode vacances que prepara WhatsApp per desconnectar dels xats

Les converses silenciades romandran en aquest estat encara que es rebin noves notificacions

05.11.2020 | 17:57
Així és el mode vacances que prepara WhatsApp per desconnectar dels xats

WhatsApp ha implementat novetats en el que denomina 'mode vacances', una configuració que permet als usuaris arxivar converses per a silenciar-les, i que les manté així fins i tot si arriben nous missatges.

El mode vacances, que va aparèixer primer el 2018 com un variant del mode silenciós d'Android, segueix en desenvolupament, com a mostra la versió 2.20.199.8 de la beta de l'aplicació per al sistema operatiu de Google, que recull el portal WABetainfo.

Aquesta característica arribarà en una futura actualització, i el que fa és que una conversa arxivada -silenciada- romangui en aquest estat fins i tot si rep noves notificacions. En una versió anterior, l'arribada de nous missatges desarxivava el xat de manera automàtica, és a dir, el feia tornar a la llista principal de converses.

En la nova actualització de la beta han aparegut canvis en la interfície de l'aplicació de missatgeria. En concret, un nou apartat dedicat a les converses arxivades, on s'indica que l'usuari pot moure aquí els seus xats per a mantenir-los silenciats.

"Els xats amb nous missatges no tornaran a la llista principal de xats", explica l'aplicació. Per a comprovar si algú ha escrit, l'usuari haurà d'entrar en les converses que tingui arxivades.

A principis de setembre, una actualització del mode vacances va permetre veure que hi hauria un espai dedicat als xats arxivats, des d'on es podria accedir a l'opció 'Notificacions' i triar el comportament de l''app' davant l'arribada de nous missatges en aquests xats: notificar-los en la pantalla d'inici o ocultar els xats amb més de sis mesos d'antiguitat.

La funció, com assenyala el portal citat, s'està desenvolupant també per a iOS, i donats els canvis en la interfície s'espera que estigui aviat disponible per als usuaris.

L'aplicació ja permet silenciar les notificacions dels xats sense arxivar-los, per períodes de temps establerts -vuit hores, una setmana, sempre-. Es tracta d'una configuració que cal activar manualment per a cada conversa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook