WhatsApp ha implementat novetats en el que denomina 'mode vacances', una configuració que permet als usuaris arxivar converses per a silenciar-les, i que les manté així fins i tot si arriben nous missatges.

El mode vacances, que va aparèixer primer el 2018 com un variant del mode silenciós d'Android, segueix en desenvolupament, com a mostra la versió 2.20.199.8 de la beta de l'aplicació per al sistema operatiu de Google, que recull el portal WABetainfo.

Aquesta característica arribarà en una futura actualització, i el que fa és que una conversa arxivada -silenciada- romangui en aquest estat fins i tot si rep noves notificacions. En una versió anterior, l'arribada de nous missatges desarxivava el xat de manera automàtica, és a dir, el feia tornar a la llista principal de converses.

En la nova actualització de la beta han aparegut canvis en la interfície de l'aplicació de missatgeria. En concret, un nou apartat dedicat a les converses arxivades, on s'indica que l'usuari pot moure aquí els seus xats per a mantenir-los silenciats.

"Els xats amb nous missatges no tornaran a la llista principal de xats", explica l'aplicació. Per a comprovar si algú ha escrit, l'usuari haurà d'entrar en les converses que tingui arxivades.

A principis de setembre, una actualització del mode vacances va permetre veure que hi hauria un espai dedicat als xats arxivats, des d'on es podria accedir a l'opció 'Notificacions' i triar el comportament de l''app' davant l'arribada de nous missatges en aquests xats: notificar-los en la pantalla d'inici o ocultar els xats amb més de sis mesos d'antiguitat.

La funció, com assenyala el portal citat, s'està desenvolupant també per a iOS, i donats els canvis en la interfície s'espera que estigui aviat disponible per als usuaris.

L'aplicació ja permet silenciar les notificacions dels xats sense arxivar-los, per períodes de temps establerts -vuit hores, una setmana, sempre-. Es tracta d'una configuració que cal activar manualment per a cada conversa.