El director general de la Policia Nacional, Francisco Pardo Piqueras, ha anunciat el desenvolupament del nou DNI 4.0 i d'una aplicació que permetrà que els usuaris portin el document en el seu telèfon mòbil.

En la Comissió d'Interior del Congrés, Pardo ha explicat els pressupostos del cos per a l'any vinent i ha fet referència al Projecte Identitat Digital DNIe, finançat amb recursos del Fons de la Unió Europea per a la Recuperació i Resiliència de l'economia espanyola.

El projecte compta amb una dotació de 25 milions d'euros, dels quals 6,5 milions aniran destinats al desenvolupament del DNI 4.0, DNI Exprés, inclusió de tauletes en l'expedició de documents, pagament de taxes mitjançant TPVs i l'aplicació 'DNIe al mòbil'.

El DNI 3.0 va introduir la tecnologia NFC, que permet identificar la identitat dels usuaris a través d'un dispositiu electrònic.

Ara, el DNI 4.0 busca oferir un sistema durador i que compleixi les certificacions en matèria de seguretat i interoperabilitat de la nova regulació europea eIDAS, segons el document 'The Evolution of the Spanish Electronic ANEU Card'.

El nou DNI 4.0 serà compatible amb l'estàndard de passaports digital LDS2 i comptarà amb un sistema en xip (SoC, segons les seves sigles en anglès) sota arquitectura ARM, segons el document 'New Spanish eID Document 4.0' del comissari general d'Estrangeria i Davanteres, Enrique Taborda.

Fins al moment, el director general de la Policia Nacional no ha ofert detalls sobre els terminis per al desenvolupament del DNI 4.0 ni de l'aplicació que permetrà que els usuaris portin el seu document d'identitat en el telèfon mòbil.

Aquesta informació arriba després que la Direcció General de Trànsit (DGT) llancés al març 'miDGT', una aplicació gratuïta disponible per a dispositius iOS i Android, que permet als usuaris portar tant el permís de conduir com la resta de documentació del vehicle en el mòbil.