Social Mask és un nou model de mascareta transparent que incorpora múltiples funcions intel·ligents, com l'anàlisi de l'aire per detectar patògens com la Covid-19 i a persones asimptomàtiques, mesurar la temperatura de l'usuari i avisar als possibles contactes de risc.

És obra de l'enginyer romanès Burzo Ciprian, i la idea l'ha fet mereixedor del guardó del certamen Pandemic ResponseCoLab de l'Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT) en un desafiament que proposava reinventar les màscares, com explica l'autor a la web Behance.

La màscara Social Mask està fabricada amb materials plàstics creats mitjançant impressió 3D i en la part frontal consta d'un dispositiu modular compost per un biosensor, un sensor Bluetooth i un ventilador d'aire.

En el lateral de la mascareta es troba un filtre d'aire per a una millor ventilació, un sensor de temperatura i una petita pantalla led que mostra la temperatura corporal de l'usuari.

Segons ha explicat el seu creador, la màscara i els seus biosensors són capaces d'analitzar les partícules de l'aire i així detectar persones asimptomàtiques contagiades de Covid-19.

L'ús d'un sensor Bluetooth permet que el dispositiu intel·ligent es connecti amb el telèfon mòbil, des del qual l'usuari pot conèixer a través d'una aplicació la seva temperatura corporal i l'anàlisi de les partícules de l'aire a respirar.

En cas de detectar indicadors de contagi (partícules patògenes en l'aire o un increment de la febre), l'aplicació avisa a l'usuari que es posi en contacte amb un metge i expressa mitjançant un percentatge les possibilitats que estigui contagiat de coronavirus.

Social Mask presenta un funcionament semblant al d'aplicacions de rastreig de contactes pròxims com a Radar Covid, ja que pot detectar altres màscares a una distància de fins a 300 metres i si els seus usuaris tenen febre o no, així com informar les persones en cas de contacte de risc.

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus