Usar l'"smartphone" quan s'està borratxo sol ser una cosa de la qual moltes persones s'acaben penedint després, i per a evitar-ho, la companyia xinesa Gree Electric ha patentat un sistema que permet als usuaris de mòbils restringir l'accés a certes apps a les persones begudes.

La companyia xinesa Gree (un gegant d'electrodomèstics de la Xina que ha començat a fer la seva entrada al mercat dels mòbils) ha presentat aquest mes a l'Oficina Nacional de Patents de la Xina un "mètode interactiu i sistema per a un mode borratxo per mòbils intel·ligents", com recull el mitjà local MyDrivers.

El 'mode borratxo' funciona restringint les aplicacions d'ús més freqüent del mòbil, a les quals l'usuari només pot accedir quan es trobi sobri, mitjançant un procés de verificació.

Aquest sistema pot configurar-se, de manera que sigui l'usuari qui triï quines són les aplicacions que es restringeixen (missatgeria, aplicacions bancàries, etc.) o els processos que s'ajornen durant el 'mode borratxo'.

Així mateix, també podria configurar-se quin és el mecanisme de comprovació per a verificar que el propietari del mòbil ja no es troba sota la influència de l'alcohol. La patent no ho especifica.