La firma especialitzada en delictes cibernètics Hudson Rock ha denunciat aquest dissabte la filtració de més de 530 milions de comptes de Facebook amb informació personal i números de telèfon dels usuaris per part d'un presumpte usuari d'un fòrum de pirateria.

Les dades filtrades, que afecten els usuaris de més d'un centenar de països, inclouen informació sobre uns 32 milions de registres d'usuaris als EUA, més de 10,8 milions a Espanya, 11 milions d'usuaris al Regne Unit i 6 milions d'usuaris a l'Índia, amb noms, número de telèfon, identificador de Facebook, data de naixement, biografia i, en alguns casos, adreça electrònica.

La web Business Insider ha pogut revisar una mostra de les dades filtrades i ha verificat diversos registres proporcionats sota la supervisió del director de tecnologia de Hudson Rock i responsable de la troballa, Alon Gal. «Una base de dades com aquesta que conté informació privada, com números de telèfon de molts usuaris de Facebook, sens dubte provocaria que els mals actors s'aprofitessin de les dades per realitzar atacs d'enginyeria social o intents de pirateria», ha explicat Gal.

Facebook ha explicat a Business Insider que la filtració ha revelat dades del 2019 per un problema de seguretat que ja ha sigut reparat.