05 de abril de 2021
05.04.2021
Diari de Girona

Com comprovar si ets un dels afectats per la filtració de dades de Facebook

La xarxa social s'ha vist afectada aquest cap de setmana per la reaparició d'una base de dades filtrada en Internet amb informació sobre 530 milions d'usuaris

05.04.2021 | 17:44
Com comprovar si ets un dels afectats per la filtració de dades de Facebook

La xarxa social Facebook s'ha vist afectada aquest cap de setmana per la reaparició d'una base de dades filtrada a Internet amb informació sobre 530 milions d'usuaris, dels quals gairebé 11 milions de comptes pertanyen a usuaris espanyols.

Tot i que es tracta de dades filtrades el 2019 que Facebook va arreglar a l'estiu de 2020, existeixen eines amb les quals els usuaris de la plataforma a Espanya poden comprovar si el seu compte i la seva adreça de correu electrònic associada han aparegut en la filtració.

Per a consultar-ho, és possible acudir a la pàgina web 'Have I Been Pwned?', en la qual es recopila de forma actualitzada la informació de les principals bretxes de dades de serveis d'Internet. La base de dades de Facebook filtrada de nou ja s'ha afegit al seu llistat.

Els usuaris tan sols han d'introduir en la pàgina principal de la web la seva adreça de correu electrònic, i 'Have I Been Pwned?' els informa de si algun compte associat a aquest 'email' ha aparegut en alguna filtració massiva de dades, inclosa la de Facebook.

La pàgina de ciberseguretat especifica quins han estat els serveis afectats per les filtracions, la data d'aparició de la bretxa de dades a Internet i quin tipus de dades han estat les afectatedes. En el cas de Facebook incloïen noms, números de telèfon, identificadors de Facebook, dates de naixement, biografies i, en alguns casos, adreces de correu electrònic.

A més, 'Have I Been Pwned?' informa sobre si aquestes dades personals no tan sols s'han filtrat sinó si s'han publicat en fòrums gratuïts, la qual cosa els torna encara més accessibles per a cibercriminals.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook