La FAA (Administració Federal de l'Aviació) va atorgar fa algun temps permís a la multinacional nord-americana Amazon per iniciar en fase de proves, i sobre àrees amb una baixa densitat de població, el repartiment de paqueteria mitjançant drons.

La idea d'aquest servei es remunta a l'any 2013, però no és fins tres anys més tard, l'any 2016, quan pren cos sota el nom Amazon Prime Air. S'esperava que estigués en marxa i disponible comercialment pel 2019 i, la veritat, és que avui dia encara no es troba en funcionament, encara que periòdicament han anat sorgint vídeos de les proves dels drons que hauran d'executar el servei.

Fa anys, la planificació d'aquest servei preveia que fos utilitzat per poder lliurar mercaderies en menys de 30 minuts després de la seva adquisició, a clients que es trobessin a menys de 16 km de ràdio del centre de paqueteria d'Amazon, i la compra de la qual no superés els 2,25 kg.

No obstant això, i tenint en compte els grans avanços que els drons han experimentat en matèria d'autonomia i capacitat de càrrega al llarg d'aquests últims anys, no seria d'estranyar que Amazon acabés canviant-los i ampliant-los d'alguna forma.

Malgrat tot, i si ens cenyim a les característiques definides, una situació com l'explicada, en zones amb baixa densitat de població és difícil de trobar, mentre amb zones d'alta densitat de població, les regulacions actuals ho impedeixen, i l'opinió pública tampoc és molt favorable a això.

A més, hi ha un altre hàndicap per a la seva implantació: si bé la paqueteria és un negoci més aviat senzill, amb regles molt semblants en tots els països, no passa el mateix amb la regulació dels drons, malgrat diverses iniciatives d'homologació i que, a la llarga, totes les reglamentacions nacionals aniran convergint, s'ha d'anar pal·liant aquest problema a mitjà termini.

Ni tan sols l'emergència provocada per la COVID-19 ha accelerat la posada en marxa d'aquest servei, per la qual cosa encara haurem d'esperar per poder veure les imatges futuristes de drons lliurant paquets pels nostres carrers i ciutats.