Instagram ha introduït aquest dimarts canvis dissenyats per mantenir els usuaris menors d’edat més segurs, fent més difícil trobar-los a la xarxa social centrada en imatges.

Les noves mesures que s'han implementat a Instagram afecten països com ara Austràlia, Gran Bretanya, França, el Japó i els Estats Units i  inclouen un ‘software’ dissenyat per detectar «comportaments sospitosos» d’adults que intenten connectar-se amb usuaris menors d’edat.

«Volem evitar que els joves es relacionin amb adults que no coneixen o dels quals no volen tenir notícies», va indicar el servei propietat de Facebook en un blog.

Els canvis es produeixen en moments en què els crítics insten el gegant de les xarxes socials Facebook –propietària de l’aplicació– a abandonar els plans d’una versió d’Instagram dissenyada per a nens.

Els comptes creats per nous usuaris d’Instagram que encara no són adults legalment s’establiran en «privats» de forma predeterminada, fet que limitarà que els altres usuaris de la xarxa puguin veure les publicacions, segons ha indicat la companyia.

Anteriorment, a les persones que creaven nous comptes se’ls demanava que elegissin entre comptes públics o privats durant el procés de registre.

Als usuaris joves que ja tenen comptes públics se’ls mostraran notificacions que promocionen els beneficis de canviar el compte a privat i se'ls explicarà com fer-ho. «Encoratjar els joves a tenir comptes privats és un gran pas en la direcció correcta quan es tracta de bloquejar el contacte no desitjat dels adults», ha assegurat la direcció d'Instagram.