Apple està treballant en futurs models del seu telèfon iPhone en els quals reemplaçaria el port 'Lightning' per un USB tipus C, que aniria acompanyat d'un adaptador per poder seguir utilitzant els accessoris amb el connector propi de la marca.

La Unió Europea té la intenció de convertir l'USB-C en el carregador comú per tots els dispositius electrònics amb l'objectiu de reduir les deixalles electròniques i augmentar la comoditat del consumidor, que només necessitaria comptar amb un carregador estàndard.

Aquesta decisió afecta sobretot a Apple, ja que la majoria dels seus productes (equips i accessoris) incorporen un port Lightning, mentre que a les tauletes i telèfons Android està més estès l'ús del port USB tipus C.

Apple ja compta amb algun model d'iPad i Mac amb USC-C, i ara treballa en nous telèfons iPhone que incorporarien aquest carregador i no el propi, com assenyala l'analista de Bloomer Mark Gurman.

Aquest canvi no es materialitzaria a la línia d'iPhone de 2022, sinó en la de l'any que ve. Una dada que comparteix també l'analista Ming-Chi Kuo. En concert, aquesta persona indica en una sèrie de tuits que els nous iPhone amb USB-C arribarien a la segona meitat del 2023, i que el moviment milloraria la velocitat de transferència de dades i de càrrega.

Gurman parla també que Apple estaria treballant en un adaptador que pugui utilitzar-se amb els accessoris que encara mantenen el port 'Lightning'. ja que, com assenyala també Kuo, hi hauria un parell d'anys en els quals conviurien els dos ports en els productes de la companyia tecnològica, a mesura que augmenta la provisió d'accessoris amb el nou port.