La Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler de Rubí (Vallès Occidental) s’ha sumat a la campanya de reciclatge de Labdoo, una plataforma sense ànim de lucre que treballa per proveir de dispositius electrònics escoles d’arreu del món. La col·laboració ha sigut impulsada pel Servei de Biblioteques del Departament de Cultura i compta amb la implicació d’altres biblioteques públiques catalanes.

En el marc d’aquesta iniciativa, la Biblioteca Municipal s’ha convertit en punt de recollida d’ordinadors portàtils i tauletes en desús. La ciutadania que vulgui desfer-se d’un dispositiu d’aquest tipus només s’ha de dirigir a la recepció de l’equipament, on el recolliran per entregar-lo a Labdoo i, d’aquesta manera, impulsar el procés d’economia circular.

«Labdoo és una plataforma col·laborativa sense ànim de lucre, creada a Catalunya, que permet fer arribar portàtils dotada d’aplicacions educatives a escoles d’arreu del món sense cap cost econòmic i sense generar emissions de CO2 addicionals», expliquen des de l’Ajuntament de Rubí. Gràcies a la col·laboració de milers de persones, la plataforma ha crescut fins a recolzar més de 2.000 escoles a 142 països, creant 400 hubs operatius repartits pels cinc continents.

Així, les persones que desitgin informar-se sobre la recollida de dispositius que fa la Biblioteca poden dirigir-se al correu b.rubi.mmt@diba.cat o al telèfon 93 699 84 53.

Més <strong>notícies de Rubí</strong> a l’edició local d’EL PERIÓDICO