Els canvis d’<strong>Instagram</strong> no estan agradant gens a molts dels seus usuaris. El director executiu de la plataforma, Adam Mosseri, ha respost aquest dimarts a les crítiques d’‘influencers’ com Kim Kardashian o Kylie Jenner per mirar de calmar els ànims deixant clar que mantenen el seu nou rumb: apostar pels vídeos per assemblar-se més a TikTok.

La xarxa social, coneguda per prioritzar les fotos, va anunciar la setmana passada que donaria més protagonisme al contingut audiovisual. Tot i que les imatges continuaran sent una part reconeixible d’aquesta, Instagram ha decidit canviar el seu funcionament perquè la pàgina d’inici inclogui més vídeos en bucle, que formaran part de Reels, la còpia de TikTok que van activar el 2020.

En el nou Instagram també hi haurà canvis en l’experiència de l’usuari, i és que es recorrerà més als algoritmes per recomanar-nos contingut de tercers als qui no seguim partint dels nostres interessos. Segons ha explicat Mosseri, aquesta opció ha sigut creada per ajudar els creadors a arribar a noves audiències i a augmentar el seu nombre de seguidors.

Crítiques dels usuaris

La decisió d’Instagram d’experimentar amb els vídeos a tota pantalla ha molestat molts dels seus usuaris. Entre ells, hi ha les germanes Kardashian, celebritats i empresàries que van compartir amb els seus 687 milions de seguidors un missatge d’una altra ‘influencer’ en què criticava els canvis introduïts per la plataforma. «Deixeu d’intentar ser TikTok, només vull veure fotos boniques dels meus amics», diu el text.

L’oposició a aquests canvis ja està tenint un important impacte econòmic per a Instagram. Des que es van anunciar, fa cinc dies, les accions de Meta –empresa matriu propietària de la plataforma, així com de Facebook i Whatsapp– s’han desplomat un 9,72%. Ja el 2018, un tuit de Kylie Jenner en el qual criticava el redisseny de l’aplicació Snapchat va fer que la companyia caigués més d’un 6% a la borsa, un retrocés que li va costar uns mil milions d’euros. Malgrat la protesta, va continuar utilitzant assíduament la plataforma. La petita de les Kardashian havia estat en el centre de la polèmica els últims dies per utilitzar el seu jet privat per fer vols de 12 minuts.