L'aplicació de missatgeria instantània WhatsApp ha patit una caiguda a tot el món, segons reflecteixen diferents pàgines que monitoren en temps real el funcionament de les principals xarxes socials. Les fallades en aquest servei, un dels més populars i utilitzats pels usuaris de tot el món, han estat a més comunicats per centenars de persones en altres xarxes socials. Entorn de les 11.00 hores el servei s'ha normalitzat, després de diversos minuts en els quals el servei s'activava i desactivava, sobretot en Whatsapp web.

La mateixa caiguda del servei de WhatsApp s'ha convertit en tendència en Twitter i altres xarxes socials i és ja l'assumpte més comentat pels internautes, i se succeeixen els 'memes' i els acudits sobre aquestes incidències.

La web Downdetector, que monitora en temps real les incidències que es registren en les principals xarxes socials, reflecteix com les incidències van començar a registrar-se poc abans de les 8.54 hores a Espanya. Els usuaris d'aquest servei han tingut problemes des d'aquesta hora per a enviar i per a rebre missatges, i en molts casos no poden veure les notificacions de confirmació de lectura dels seus missatges (el doble check blau).

Unes 30.000 incidències a Espanya

Les principals incidències comunicades pels usuaris i registrades en aquella pàgina web, que ha comptabilitzat milers d'informes procedents de nombrosos països. Així, a Alemanya s'han comunicat a través d'aquella pàgina més de 200.000 incidències, al Regne Unit s'han notificat prop de 70.000 i a Espanya més de 30.000.

La majoria de les incidències comunicades pels usuaris es refereixen a problemes en l'enviament de missatges; al funcionament normal de l'aplicació; a connexions amb el servidor, i a problemes en el lloc web de l'aplicació.

L'aplicació WhatsApp, que compta amb prop de 2.000 milions d'usuaris en tot el món, permet enviar i rebre missatges per internet, per la qual cosa ha substituït i desplaçat en molts casos a altres serveis tradicionals com els SMS. En la mateixa pàgina web Downdetector se succeeixen a més els comentaris de milers d'usuaris des de diferents llocs del món.

Des de la mateixa companyia, un portaveu havia comunicat que eren conscients que «algunes persones» tenen problemes per a enviar missatges i han insistit que estan treballant per a restablir el servei a tot el món «al més aviat possible».