WhatsApp és l'aplicació de missatgeria més baixada i utilitzada del món. Quan falla, usuaris de tot arreu surten en tromba a demanar explicacions i les alternatives a aquesta 'app' -com Telegram, Signal o Line- guanyen algun adepte.

És potser per això que l'aplicació de Meta -empresa que també aglutina Facebook i Instagram, per exemple- està en contínua renovació, aplicant millores per millorar l'experiència dels seus usuaris.

Si a principis de mes es va saber que Whatsapp estava provant la manera d'enviar-se missatges a un mateix i fa tot just uns dies es va publicar que havia començat les proves en la seva versió beta per implementar la nova funció 'mode company' -amb què es podran vincular dos telèfons mòbils a un mateix compte per fer servir l''app' en dos dispositius alhora- ara arriba una nova funcionalitat a Android, de la qual ja gaudien els usuaris d'iPhone amb sistema iOS: la forma per fer una enquesta, ja sigui a un únic usuari o a un grup de Whatsapp.

Actualització

Si encara no la tens disponible, pots instal·lar la darrera versió beta de WhatsApp i forçar-ne el tancament, esborrar la memòria cau i/o reiniciar el mòbil. I si tot i així no pots, una mica de paciència, perquè no hauràs d'esperar molt perquè et surti la funció 'Enquesta' quan, des d'un xat, prems a la icona del clip, a baix a la dreta, com si fossis a enviar una foto, un document, un contacte o la ubicació.

Després, se't despleguen les opcions i només has de seguir els passos: escriu la pregunta, afegeix les opcions disponibles i prem el botó d'enviar per enviar l'enquesta al xat individual o en grup triat.

A iPhone, igual

Els usuaris d'iPhone ja disposen des de fa uns quants dies d'aquesta funció. La forma d'accedir-hi és igual a la d'Android: des d'un xat, es prem el símbol '+' -com si volguessis enviar una foto, un document, un contacte o la ubicació-, i allà se't desplega l'opció de l''Enquesta'.

És important saber que aquestes enquestes permeten votar diverses vegades per diferents opcions, és a dir, permeten la selecció múltiple. Per tant, en cas que s'enviï a un xat grupal, cal tenir en compte que cadascuna de les persones pot votar per totes les opcions disponibles.