Aquesta és l’última novetat d’AirDrop a l’iPhone

L’última versió de l’iOS 16 incorporarà una modificació important en el sistema de transferència de fitxers entre dispositius Apple

Aquesta és l’última novetat d’AirDrop a l’iPhone

Aquesta és l’última novetat d’AirDrop a l’iPhone

Redacció

Després de treure al mercat les noves generacions d’iPhone i iPad, Apple continua aplicant canvis als seus dispositius. L’últim consisteix en una tan subtil com important modificació en la tecnologia AirDrop. A partir de la versió iOS 16.2, l’arribada de la qual es preveu abans que acabi l’any, els iPhone deixaran de tenir activada l’opció ‘Tots’ una vegada transcorreguts 10 minuts d’ús del sistema de transferència de fitxers entre dispositius.

D’aquesta manera, la privacitat dels usuaris es restringirà automàticament i aquests deixaran de poder rebre arxius de procedència desconeguda sense necessitat d’actualitzar la seva configuració.

AirDrop és un sistema de transferència de fitxers que permet intercanviar de manera totalment sense fil fotografies, vídeos, àudios, enllaços o altres documents entre els dispositius d’Apple. Aquesta tecnologia utilitza el Bluetooth per vincular-se a un altre dispositiu i crear una xarxa wifi pròpia. D’aquesta manera, no es requereix que els dispositius estiguin connectats a la mateixa xarxa o mitjançant cables; simplement mantenint-se a un rang d’abast Bluetooth adequat es pot aconseguir aquesta connexió.

Així mateix, AirDrop compta amb tres modalitats de visibilitat diferents. D’una banda, pot desactivar-se la recepció d’arxius, amb la qual cosa el sistema seria completament apagat si s’activa l’esmentada funció. Una altra opció és la coneguda com ‘Només contactes’, que permet l’intercanvi de continguts exclusivament amb dispositius coneguts. Finalment, el mode ‘Tots’, deixaria obert aquest sistema qualsevol altre dispositiu Apple. Fins ara, aquesta modalitat tenia un funcionament il·limitat, però en la pròxima edició de l’iOS es desactivarà automàticament després de 10 minuts d’ús.